AIK tappar mark mot toppen

2018.06.11, kl 13:53
AIK åkte till Örebro för att försöka ta poäng mot ex-allsvenska KIF Örebro DFF. Efter första halvlek var ställningen 1-1 men i andra halvlek gick hemmalaget iväg till 4-1 och AIK hade inget motdrag för att vara nära att ta poäng.

Matchen, som spelades på Trängens IP då man på Behrn Arena byter konstgräs, spelades under bra förutsättningar med strålande sol, vindstilla och inte ett moln på himlen. Vitklädda AIK spelade i sorgband, då en spelare i föreningen tragiskt gått bort för drygt en vecka sedan.

AIK som senast förlorade hemma mot Kvarnsvedens IK började riktigt bra borta mot KIF Örebro. Till skillnad från andra matcher då det oftast har tagit tio-femton minuter innan man kommit in i matchen så satte man fart från första minuten. Denna gång var det tvärt om då KIF Örebro hade det jobbigt inledningsvis.

Dessvärre kunde AIK inte utnyttja det momentum man hade till en början, utan KIF Örebro kunde så sakta jobba sig allt mer in i matchen. Efter 20 minuter skulle också hemmalaget ta ledningen. Bollen letade sig in i AIKs straffområde, och bortalaget lyckades inte rensa undan bollen som landade tillslut framför fötterna på Addison Steiner som borrade in bollen ovanför huvudet på Hanna Persson som inte hann få upp händerna tillräckligt fort.

AIK som försökte hitta spjutspetsen Sarah Storck i djupled skulle lyckas göra det tio minuter efter det insläppta målet. AIK byggde upp ett bra anfall och när Nicole Modin la bollen i djupled rann Storck igenom försvaret. Fri med Mimmi Paulsson-Febo i Örebromålet valde Storck att runda henne och la bollen enkelt in i det försvarslösa nätet.

AIK hade det ganska tufft där ute. De flesta duellerna gick hemmalaget segrande ut, bollen studsade inte AIKs väg. Som i slutet av halvleken när KIF Örebro gick på kontring. Matilda Rosqvist gjorde ett uppoffrande hemjobb när hon sprang ikapp sin spelare och bröt bollen. Men bollen ville bara mot AIKs mål, så när försvarare skulle rensa bort bollen, gick den i ryggen på en medspelare ut till hörna för hemmalaget. Men inga fler mål skulle falla under första halvlek utan båda lagen gick in för att förbereda sig inför den avslutande akten.

En akt som knappt han börja innan hemmalaget hittade yta på vänsterkanten där Courtney Strode fick tag i bollen och trampade in i straffområdet. Från snäv vinkel bombade hon in ledningsmålet för sitt KIF Örebro när hon hittade en lucka mellan benen på Hanna Persson.

AIK-bänken var märkbart irriterad under inledningen av halvleken på dagens domare Helena Ögren, som lät spelarna smälla på varandra friskt. Som den gången då Matilda Rosqvist la bollen förbi sin försvarare och sedan blev rejält kapad längs sidlinjen. Eller när Madeleine Stegius blev nersparkad efter att ha petat bollen förbi sin försvarare och höll på att skaffa sig ett bra läge.

Istället skulle ännu en kalldusch komma. Efter ett AIK-anfall kontrade KIF Örebro. Bollen hamnade ute på högerkanten och på bortre hittade man Addison Steiner som helt ren enkelt kunde nicka in sitt andra mål för dagen.

Nej, det ville sig inte för AIK denna fredagskväll. Istället kunde hemmalaget utöka sin ledning ännu en gång genom Frida Svensson. AIK försökte reducera men laget skapade inga riktigt heta målchanser, utan lämnade Örebro med noll poäng och fyra insläppta mål i baken. Laget har nu en vecka på sig att hitta tillbaka till vinnarspåret.

Nästa hemmamatch: AIK – Assi IF 17 juni kl 14:00, Skytteholms IP

Text: AIK Fotboll