AIK Ungdomsfotboll i samarbete med ICA Maxi Solna

2019.01.16, kl 11:01
AIK Ungdomsfotboll har under de senaste åren samarbetat med ICA Maxi i Solna Business Park. Bland annat innebär det att Ica Maxi är en viktig partner för Fair Play Corner, Bingolotto och 50/50-lotteriet. Inför 2019 förnyades och utökades samarbetet mellan parterna då ICA bland annat inrättade en hel Fair Play Corner-sektion i butiken. Ica Maxi är numer också en partner till April Knatte Cup och Oktober Knatte Cup.

Vi har fått intervjua Thomas Zetterström som är butikschef för ICA Maxi i Solna Business Park. Han berättar om varför de samarbetar med ungdomsföreningar.

Vad betyder samarbetet med AIK Ungdomsfotboll och Fair Play Corner för er som företag?
– Vi bryr oss om Solna och orten där vi verkar i. Att aktivt jobba med värdegrundsfrågor är något som vi på ICA tycker är viktigt och i synnerhet när det kommer till ungdomsidrott. Vi prioriterar barn- och ungdomsidrott och att engagera barnen i exempelvis att skapa sina egna intäkter gör att de lär sig värdet av pengar.

Hur kom ni på idén att göra om en del av butiken till Fair Play Corner?
– Att göra saker på rätt plats och på rätt sätt i butiken ger ett bra utslag. En hörna där spelare tippar känns som ett bra ställe för Fair Play Corner att finnas. Att sedan AIK:s ungdomar står i hörnet och säljer bingolotter under olika perioder på året gör det än naturligare. Arbetet med Fair Play Corner är också helt i linje med våra egna värderingar.

Ni är ju också en viktig partner till AIK när det gäller 50/50-lotteriet och Bingolotto. På vilket sätt gynnar det er som företag att AIK säljer Bingolotter i er butik?
– Det ger butiken en mysig känsla med en lokal förening anknuten till butiken. Det är speciellt bra för våra äldre kunder som vid dessa tillfällen får en pratstund med trevliga barn och ungdomar. Just den kontakten för de äldre kunderna är en viktig del på dagen för dem.

– Det har inte heller tagit något från vår försäljning utan snarare tvärtom, vi har ökat vår försäljning på Bingolotto sedan AIK kom. Man köper en lott från AIK en dag och nästa gång när man kommer så handlar man från oss. Vi vill att det är en återkommande aktivitet så att våra kunder vet att man finns där och kan handla en lott av en AIK:are.

– Fair Play Corner är en satsning som fick oss att fortsätta vårt samarbete med AIK. Det är viktigt att pengarna öronmärks och gör en skillnad. Jag ser det som en stolthet att få vara med och påverka, säger Thomas.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019