AIK vann stort i genrepet inför Svenska cupen

2024.03.04, kl 13:09
Den 2 mars kl 13:00 spelade AIK sitt genrep inför Svenska cupens gruppspelsfas där finska HJK Helsingfors stod för motståndet. AIK skulle komma att göra en fin match – och supportrar på plats skulle få jubla redan efter två minuters spel då förra årets skyttedrottning Adelisa Grabus höll sig vaken och kunde sno åt sig bollen för att sedan rulla in bollen i mål. Matchens slutresultat skrevs till 5–1 i AIKs favör.

105 supportrar hade trotsat kylan och tagit sig till Skytteholms IP för att se matchen mot HJK Helsingfors, och man skulle verkligen få valuta för besöket. Dagens speaker hann knappt hinna presentera lagens startelvor innan Adelisa Grabus satt dit ledningsmålet. Laget slog inte av på takten och fem minuter senare skulle ledningen dubblas efter att lagkapten Jennie Nordin tryck in bollen i nätmaskorna. Bortalaget skulle vakna till kort därefter och i den 13 matchminuten kunde HJKs nummer 11, Emelia Kupsanen, reducera till 2–1. Efter en tuff inledning för finskorna fick man se ett bortalag som jobbade sig in i matchen, däremot var känslan på plats att luften gick ur efter att Beata Olsson utökat AIKs ledning i matchminut 41.

Andra halvlek dominerades av hemmalaget och man kunde vid flertalet tillfällen rulla runt bollen fint för att ta sig till farliga målchanser. Adelisa Grabus blev tvåmålsskytt när hon i den 60 matchminuten vackert placerade in 4–1 målet. Båda lagen genomförde flertalet byten i den andra halvleken vilket även påverkade matchbilden. I matchens slutskede skulle AIK fastställa slutresultatet till 5–1 efter att inbytte Villemo Dahlqvist distinkt sköt in bollen i första krysset.

Den 9 mars startar tävlingssäsongen när KIF Örebro kommer till besök till Skytteholms IP för att spela den första omgången av årets gruppspel i Svenska cupen. Avspark sker 13:00 och du köper din biljett via AIKbiljett.se.

Text: Freddy Montan