AIK:are slutsegrare med F03-landslaget

2019.12.20, kl 18:35
Det svenska F03-landslaget vann under torsdagen trenationsturneringen i Indien. AIK representerades av damlagets Rosa Kafaji samt juniorlagets Olivia Gallo och Emelie Jansson.

Sverige spelade tre matcher i turneringen och vann samtliga. Den 13 december 2019 blev det 3–0 mot Indien och Rosa Kafaji startade matchen innan hon byttes ut i den 73:e matchminuten. Emelie Jansson spelade 90 minuter medan Olivia Gallo satt på bänken under hela matchen. Två dagar senare stod Thailand för motståndet och Sverige vann med 3–1 efter två sena mål sedan Rosa Kafaji bytts in i den 68:e matchminuten. På stopptid spelade AIK:aren fram Marwa Said då hon fastställde slutresultatet. Olivia Gallo startade matchen och byttes ut i den 59:e matchminuten i vad som var hennes första U17-landskamp. Emelie Jansson satt på bänken hela matchen.

Finalen i trenationsturneringen spelades mot Indien på Andheri Sports Complex i Bombay den 19 december 2019 och Rosa Kafaji var uttagen i startelvan medan Olivia Gallo satt på läktaren. I den fjärde matchminuten gav AIK-spelaren Sverige ledningen och elva minuter senare spelade hon fram Kopparbergs/Göteborgs Elma Junttila Nelhage till 2–0-målet. I samband med Sveriges 3–0-mål i den 18:e matchminuten byttes Emelie Jansson in istället för Sara Eriksson. Det blev till slut 4–0 till Sverige och Rosa Kafaji klev av planen i den 66:e matchminuten då ställningen var 3–0.

AIK:s chefstränare Caroline Sjöblom var en del av den svenska ledarstaben under turneringen. Rosa Kafaji har spelat sammanlagt 18 U17-landskamper och svarat för fem mål. Emelie Jansson har spelat sju U17-landskamper och Olivia Gallo en efter debuten mot Thailand.