Damlaget noterade ny storseger

2019.07.06, kl 20:47
AIK besegrade Sundsvalls DFF med hela 7-0 inför 223 åskådare på Skytteholms IP efter att ha haft en femmålsledning i paus.

AIK tog ledningen genom skyttedrottningen Therese Simonsson i den tionde minuten då hon svarade för sitt 16:e mål i Elitettan. Minuten senare ökade Nicole Odelberg Modin på till 2-0 och segern mot seriens sista lag var nästan klar redan då. AIK slog inte av på takten utan gick fram till 5-0 innan pausvilan efter mål av Nicole Odelberg Modin, Eva Nyström på straff och lagkapten Matilda Rosqvist.

Frågan inför den andra halvleken var om AIK skulle notera tvåsiffrigt, men man fick nöja sig med ytterligare två mål efter att Sophia Redenstrand och Therese Simonsson målat. Elitettan tar nu ett nästan månadslångt uppehåll innan det är dags för de avslutande 13 omgångarna. AIK:s nästa match spelas lördagen den 3 augusti 2019 då man beger sig till bortamatchen mot Mallbackens IF Sunne.