Damlaget "träningsspelade" mot landslaget

2019.01.19, kl 09:53
Under fredagen den 18 januari 2019 möttes AIK och det svenska F19-landslaget i matchspel i Bosöns Vinnarhallen. "Matchen" spelades 3 x 25 minuter och slutade med blågul vinst med 3-1 efter att Elsa Törnblom svarat för AIK:s mål i den första perioden.

AIK inledde sin gemensamma träning under vecka 2 och saknade några spelare på Bosön, Matilda Rosqvist, Nicole Odelberg Modin, Rubi Reid Jansson, Lovisa Koss, Emma Danielsson och Rebecca Rulander. F19-landslaget har under förbundskapten Anders Johanssons ledning inlett året med ett landslagsläger på Bosön mellan den 16 och 21 januari och AIK-spelarna Emma Engström, Clara Härdling samt Wilma Ljung Klingwall är med på lägret och de två sistnämnda spelade mot sina klubbkamrater.

Caroline Röstlund inledde med lagkaptensbindeln på armen och den första perioden var jämn. F19-landslaget tog ledningen i den 18:e minuten då Cornelia Kapoc överlistade nyförvärvet Isabelle Granlund, men knappt tre minuter senare spelade Therese Simonsson fram Elsa Törnblom på vänsterkanten och hennes hårda avslut gick innanför den bortre stolpen. I början av den andra perioden tog F19-landslaget ledningen igen och i slutet av perioden trampade Elsa Törnblom snett och fick avbryta matchen efter ett speluppehåll. I den tredje perioden bytte de nya chefstränarna Robert Lison Svanström och Caroline Sjöblom in ett flertal spelare från AIK:s juniorlag och med fem minuter kvar fastställde Evelyn Ijeh slutresultatet.