Daniel följde Gary i spåren

2019.05.16, kl 17:42
När Daniel Sundgren onsdagen den 15 maj 2019 slog in 2–1-målet mot Helsingborgs IF inför 8 538 åskådare på Olympia gjorde han för första gången i AIK-tröjan mål på samma fotbollsarena som sin far Gary gjorde under sin AIK-karriär.

Den 17 oktober 1993 vann AIK med 3–2 mot Helsingborgs IF i Allsvenskan inför 9 353 åskådare på Olympia och för 2–1-målet svarade Gary Sundgren då han i den 37:e minuten överlistade hemmamålvakten Sven Andersson. Nästan 26 år senare var det dags för Daniel Sundgren att måla på Olympia då AIK vann i Allsvenskans nionde omgång. Målet kom i den 43:e minuten på straffspark efter att Henok Goitom fällts av målvakten Kalle Joelsson.

Far och son Sundgren blev därmed den femte far/son-kombinationen genom tiderna som i AIK-tröjan svarat för ett tävlingsmål på samma arena.

De tidigare far samt son i AIK-historien som gjort mål på samma arena är Henry “Garvis” Carlsson och Björn “Lill-Garvis” Carlsson som båda gjorde mål på Råsunda Fotbollstadion, Olympia i Helsingborg, Idrottsparken i Norrköping och Stora Valla i Degerfors. Lars Carlsson och Nicklas Carlsson gjorde båda mål på Råsunda Fotbollstadion och Ullevi i Göteborg. Vadim Jevtushenko och Vyacheslav Jevtushenko gjorde båda mål på Råsunda Fotbollstadion och det gjorde även Sanny Åslund och Martin Åslund.