De utlånade spelarna

2018.09.04, kl 11:00
Efter att utlånade Robert Taylor den 31 augusti 2018 lämnade AIK permanent så innebär det att AIK för tillfället har två spelare utlånade som har kontrakt med A-laget och vi har tagit en titt på hur det går för dem i sina nuvarande klubbar.

20-årige Christos Gravius, född den 14 oktober 1997 på Karolinska sjukhuset i Solna, är sedan januari 2018 utlånad till Degerfors IF som spelar i Superettan. Christos spelar i tröja nummer 11 och har spelat 22 matcher i Superettan och Svenska cupen, varav 20 från start. Degerfors IF ligger efter 21 spelade omgångar på sjätte plats i en haltande tabell, sex poäng efter Athletic FC Eskilstuna. AIK-spelaren väntar ännu på sitt första mål, men har noterats för fem målgivande passningar. Det har hittills blivit 17 tävlingsmatcher, varav nio från start, för Christos Gravius i AIK-tröjan. Han har även spelat fem U19-landskamper, senast i mars 2016, och två U17-landskamper för Sverige.

Rickson Mansiamina, född den 9 juli 1997 i Huddinge, är utlånad till AIK:s samarbetsklubb Vasalunds IF som spelar i Division 2 Norra Svealand. Rickson spelar i tröja nummer 19 och har spelat tolv matcher i serien, varav åtta från start. Vasalunds IF ligger efter 19 spelade omgångar på första plats i tabellen, sex poäng före IFK Stocksund. Mansiamina har inte noterat något mål. Det har hittills blivit en tävlingsmatch för Rickson Mansiamina i AIK-tröjan.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll