Den saknade generationen 2017

2017.08.15, kl 14:02
AIK Fotboll genomförde under och innan hemmamatchen mot AFC Eskilstuna söndagen den 13 augusti återigen ett mycket uppskattat arrangemang riktat till pensionärer och äldre AIK:are.

I våra sammanhang har arrangemanget nu klivit från ett tillfälle till en trevlig tradition som bär namnet ”Den saknade generationen”. Arbetet med att locka äldre generationer av AIK:are till våra hemmamatcher är för klubben lika viktigt som något annat.

Innan sommaren gick ett stort antal inbjudningar iväg till äldrehem och pensionärsorganisationer i norra och västra Storstockholm där matchbiljett, matchprogram och värdskap utlovades. AIK Fotboll och klubbens hedersordförande Lennart Johansson i samarbete med Friends Arena kunde under söndagen stå för ett värdskap som tog emot uppemot 900 äldre i ett välkomsttält i direkt anslutning till den sektion som man hade till förfogande. Där njöt man av kaffe, mazariner och en välkomponerad AIK-orkester innan matchstart.

Bland AIK Huvudförenings dryga 20 000 medlemmar gavs alla som hade en uppnådd ålder av 60 år ett erbjudande om att delta i utlottningen av en plats i inmarschen med spelarna från AIK och AFC. 22 lyckliga pensionärer äntrade tillsammans med Lennart Johansson och fanbärare Stefan Söderberg Friends Arenas nylagda gräs inför 12 087 åskådare.

AIK Fotboll vill slutligen rikta ett stort tack till alla som deltagit i det arbete som föranledde kampanjen och även de som uppmärksammat den på olika sätt.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll