Elfte mötet med Vittsjö GIK

2024.04.20, kl 10:56
När AIK lördagen den 20 april 2024 ställs mot Vittsjö GIK på bortaplan så är det elfte gången genom tiderna som lagen ställs mot varandra.

Första gången som AIK mötte Vittsjö GIK var den 15 april 2012, i den andra omgången av Damallsvenskan. Hemmalaget tog en 2–0-ledning i den första halvleken och ökade i inledningen av den andra halvleken på till 3–0. Ett litet hopp tändes för AIK då Susan Varli, framspelad av Therése Boström, reducerade i den 67:e matchminuten, men strax därefter fick målgöraren ett rött kort av domaren Malin Johansson och matchen var då förlorad. Matchen lockade hela 1 271 åskådare till Vittsjö IP, vilket då var ett nytt publikrekord.

Den första hemmamatchen mot Vittsjö GIK spelades den 1 september 2012 då 153 åskådare på Skytteholms IP fick se en 1–1-match där båda målen gjordes i den första halvleken. Amerikanskan Danesha Adams gav bortalaget ledningen i den femte matchminuten då hon överlistade Susanne Nilsson i AIK-målet. En dryg halvtimme senare kvitterade AIK då den finska mittbacken Maija Saari nickade in ett inlägg från Elin Borg. På stopptid fick AIK:s chefstränare Mattias Eriksson rött kort.

AIK:s nästa hemmamatch i OBOS Damallsvenskan spelas lördagen den 4 maj, då IFK Norrköping FK gästar Skytteholms IP. Biljetter till matchen köps enklast via denna sida.