Förutsättningarna inför cupmatchen

2020.03.09, kl 10:00
Det är ikväll dags för de två sista matcherna i gruppspelet av Svenska cupen 2019/20. Grupp 4 är den enda gruppen som ännu inte är färdigspelad och på Skytteholms IP kl 19:00 avgörs det om AIK eller Kalmar FF blir det åttonde och sista laget i kvartsfinal.

Vinst för AIK
AIK måste vinna matchen mot Kalmar FF för att avancera till kvartsfinal i Svenska cupen 2019/20. Tre poäng för AIK skulle ta laget upp på sju poäng, d v s en poäng mer än vad Kalmar FF har för tillfället. Skulle AIK vinna gruppen på sju inspelade poäng så innebär det att man spelar på bortaplan i kvartsfinalen då fyra lag har noterat maximala nio poäng i gruppspelet.

Oavgjort
Samtliga oavgjorda resultat på Skytteholms IP tar Kalmar FF vidare till kvartsfinal i Svenska cupen 2019/20. En kvartsfinal som man med ett oavgjort resultat i bagaget då spelar på bortaplan.

Vinst för Kalmar FF
Vinner Kalmar FF på Skytteholms IP så går man vidare till kvartsfinal i Svenska cupen 2019/20. Vinst innebär att Kalmar FF spelar på hemmaplan i kvartsfinalen då man med nio poäng och minst +9 i målskillnad blir ett av de fyra bästa lagen i gruppspelet.

Klara för kvartsfinal
Mjällby AIF, Malmö FF, Hammarby, Falkenbergs FF, BK Häcken, IFK Göteborg, IF Elfsborg.

Favoritfall
I två av grupperna har det favorittippade allsvenska laget missat att gå vidare till kvartsfinal. I grupp 1 blev Djurgården utslagna av Mjällby AIF efter 1-2 på Tele2 Arena i den avgörande matchen. I grupp 5 snuvades IFK Norrköping FK på avancemanget av Falkenbergs FF med ett mål bättre målskillnad.

Nästa omgång
Kvartsfinalerna och semifinalerna i Svenska cupen 2019/20 lottas måndagen den 9 mars 2020, kl 21:15 och sänds live på Fotbollskanalen. Matchdagar för de fyra kvartsfinalerna är den 14 och 15 mars 2020 då två matcher spelas vardera dag. Semifinalerna spelas helgen därefter.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll