Händelsen i derbyts 41:a minut

2017.04.18, kl 15:35
I samband med derbyt AIK - Hammarby kastades ett knallskott (en så kallad banger) ner på innerplan från läktaren. Bangern kastades i den 41:a minuten från den södra kortsidan på arenan i samband med en frispark för AIK och landade i närheten av en bollkalle vid sidan av det södra målet.

Sjukvårdspersonal var snabbt på plats och bollkalleansvarige samt ledare för AIK Fotboll tog hand om bollkallen. Händelsen är polisanmäld och polisen har beslagtagit filmer från händelsen och klubben avvaktar nu utredningen. Bollkallen hade, som all arbetande personal på innerplan, öronproppar och kunde efter händelsen stanna kvar på läktaren och se hela matchen och mår efter omständigheterna ok.

Domaren bröt matchen i knappt två minuter enligt de nya instruktionerna från Svenska Fotbollsförbundet och Föreningen Svensk Elitfotboll och ett meddelande lästes upp av matchspeakern.

AIK Fotboll uppmanar samtliga besökare att inte kasta bangers, vare sig det gäller samling, marsch eller på arenan. Vi har upprepat dokumenterade hörselskador samt traumatiska upplevelser på arbetande personal och supportrar, vilket inte är acceptabelt. AIK Fotboll har via klubbens SLO:er arbetat aktivt med att få bort bangers från matcherna och det har varit väldigt få händelser med bangers under de senaste åren, men varje sådan händelse är en för mycket.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll