Inför AIK-Hammarby - intervju med Black Ladies

2019.04.20, kl 11:30
På måndag är det äntligen dags för hemmapremiär i Elitettan och för motståndet står inga mindre än rivalerna Hammarby IF. Vi frågade supporterföreningen Black Ladies representant Klara Kjellberg hur hon laddar inför premiären samt hennes tankar om säsongen.

Hur kommer Black Ladies ladda inför premiären?
– Traditionsenlig brunch hemma hos mig.

Hur ser ni på AIK:s möjligheter den här säsongen?
– Vi borde bli topp 3 i alla fall.

Finns det någon eller några spelare som ni tycker ser extra intressanta ut?
– Vi har många intressanta spelare, inte minst ett gäng unga lovande tjejer. Roligt att ”Tegen” (Madeleine Tegström) är tillbaka i AIK, utöver att hon är en riktigt bra spelare bidrar hon med rutin. Vi får hoppas att Nicole Modin snart ska vara spelbar igen. Sen har vi ju också Matilda Rosqvist, Therese Simonsson och många andra – jag skulle kunna rabbla upp hela laget. Det ser riktigt intressant ut i år.

Vi ser en ökad publiktillströmning till damfotbollsmatcher runtom i Europa just nu och nyligen var över 25 000 personer på Friends Arena och såg Sveriges landskamp mot Tyskland. Märker ni av ett ökat intresse även kring AIK? Hur kan AIK Fotboll och supportergrupperna arbeta för att lyfta intresset ytterligare?
– Det märks på surret runt omkring. Det är inte fullt lika massivt motstånd till damfotbollen som tidigare, men vi har fortfarande en lång väg kvar att gå. Det man kan göra, utöver att faktiskt gå på matcher, är att prata om damverksamheten, skriva om den och på andra sätt synliggöra. Klubben kan bidra med att ge damerna samma förutsättningar för träning som herrarna får, lika mycket utrymme i sociala medier, fler videoinlägg samt börja prata om damernas matcher med samma självklarhet som en pratar om herrarnas. Vi ska vara väldigt stolta över vår damverksamhet, det kommer fram ruskigt bra spelare från ungdomsleden. Vi behöver bli bättre på att göra det attraktivt för dem att stanna kvar i klubben.

Om man vill engagera sig i Black Ladies, eller på annat sätt i AIK Dams matcher, hur går man tillväga?
– Antingen kan man ta kontakt med oss på plats på Skyttan, via mail eller sociala medier (mer info här). Vi vill ha fler engagerade supportrar och är glada för all hjälp vi kan få.

Till sist, hur går det i matchen?
– AIK vinner med 3-1.

På måndag kl 13.00 är det alltså avspark mellan AIK och Hammarby IF på Skytteholms IP. Sedan tidigare har AIK Fotboll meddelat att det är fri entré till damlagets matcher.

Varmt välkomna till säsongen i Elitettan 2019.

Text: Fredrik Söderberg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll