Inför årets sista AIK Football Camp

2018.09.12, kl 06:00
Årets sista AIK Football Camp genomförs som vanligt under höstlovet. Vi har inför den sista campen fått intervjua Mark O´Sullivan som är sportsligt ansvarig för camperna.

Vad kan förväntas under höstcampen och hur kommer det att se ut i framtiden?
– AIK Football Camp har verkligen utvecklats under det senaste året. Vi har högutbildade tränare inom fotboll- och barnpedagogik som vi arbetat med internt. Våra tränare utbildas inte bara genom nationella (SvFF) och internationella (UEFA) tränarkurser, utan också på hur AIK vill utveckla spelare, människor och ledare. AIK Stilen är en stor del av detta. Dessutom har AIK:s forsknings- och utvecklingsavdelning (FoU) hjälpt oss att bygga vår träningsmiljö och pedagogik baserad på forskning och den beprövade erfarenheten som redan finns inom klubben.

Kan du berätta mer om hur ni arbetar?
– Vårt mål är att vår övningsdesign och träningsmiljö ska vara både lärorik och full av glädje. Tillsammans ska vi utveckla relation mellan tränare och spelare samt mellan spelarna själva. Detta syftar till att skapa ett motivationsklimat där barnen själva känner att de äger inlärningsprocessen. Vi vill utveckla spelare med bättre förståelse i spelet, inte bara för spelet. Vi vill även utveckla bättre beslutsfattare. Vår filosofi ligger mycket i linje med hur Sveriges fotbollsförbundet (SvFF) vill att fotboll ska utvecklas i Sverige så att vi kan konkurrera internationellt.

Ni skickar videoklipp till föräldrar efter varje träning?
– Ja. Varje kväll får föräldrar och barn ett mail med en kort beskrivning av vad vi gjort under dagen och varför vi gjort det. Vi skickar också ett kort filmklipp av dagens träning.

Varför gör ni det?
– Det här är för att ytterligare informera föräldrarna om hur vi jobbar och varför vi jobbar på detta sätt. Det är också ett utmärkt tillfälle för barn att förklara för sina föräldrar varför vi jobbar på detta sätt. Barnets upplevelse är centralt.

För er som inte anmält ert barn till höstlovscampen kan göra det på länken nedan.
– Campen riktar sig till spelare födda 2010 till 2006. Under vecka 44 bjuds också spelare födda 2011 in för att under halvdagar ta del av verksamheten.
Klicka här för att anmäla er

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018