Internationellt motstånd väntar AIK eFotboll

2020.12.07, kl 14:30
AIK Fotbolls eSport-lag gör sig redo att åter försvara de svartgula färgerna i eAllsvenskan 2021.
Men redan nu i december 2020 väntar internationellt spel, då AIK är ett av de deltagande lagen i FIFA eClub World Cup.

FIFA eClub World Cup drar för AIK Fotbolls del igång den 17 december 2020 och där kan man i ett första skede ställas mot lag så som franska FC Nantes, spanska Club Atlético Osasuna samt tyska Eintracht Braunschweig, Hannover 96 och Schalke 04.

Precis som i fjol består laget av Lukas Gummesson (som varit med sedan starten 2018) samt Tom Johansson och Mikael Håkansson (som båda gör sina andra säsonger i AIK-tröjan). Trion ser på uppstarten med tillförsikt.

– Att vara i någon annan klubb i Sverige är inte ett alternativ när AIK vill ha en. Jag har en stark känsla för klubben och hoppas att kunna bidra med resultat samt att utveckla eFotbollsdelen och behålla vår ställning som den största klubben i Sverige, säger 26-årige Lukas Gummesson.

– Det känns grymt att få nytt förtroende i AIK och denna säsongen ska vi visa hur bra vi är, säger lagets XBOX-specialist Tom Johansson, 20.

– Jag är glad att fortsätta i AIK och det skall bli extremt kul att fortsätta arbeta på det vi skapade förra säsongen, säger Mikael Håkansson.

Lagets matcher från FIFA eClub World Cup kommer att streamas live på AIK eFotbolls officiella twitch-kanal. Se även till att följa AIK eFotboll på Twitter och Instagram för mer information om lagets framfart.

Text: Olle Östman

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll