Intervju med ungdomsledaren Nina Nilsson

2018.11.28, kl 06:00
Vi på redaktionen har fått tag på Nina Nilsson som till vardags spelar för vårt akademilag i F16. Det är inte i rollen som spelare vi intervjuar Nina, utan snarare hennes roll som ledare i ett av våra knattelag.

Kan du berätta lite mer om dig själv?
– Jag bor i Bromma, på min fritid pluggar jag, tränar, hänger med kompisar och familj. Hela min familj är väldigt sportintresserade vilket gör att det snackas mycket sport hemma.

Du spelar själv fotboll i AIK, berätta lite mer om det.
– Jag började spela fotboll vid 6 års ålder och har sedan 2013 spelat i AIK. När laget delades kom jag med i F03 akademin där jag började spela mittback. Under min tid i F03 så har vi vunnit Gothia Cup, mästarcupen, Sanktan och vi har även varit i USA tre gånger och mött tufft motstånd. Nu spelar jag i F16 akademin och tränar 4 gånger i veckan samt spelar matcher regelbundet.

Nu har även du blivit ledare och tränar din lillasyster, hur blev det så?
– Jag har alltid tänkt på att det skulle vara väldigt roligt och lärorikt att få vara tränare. När min lillasyster väl skulle börja spela fotboll kändes det som en bra möjlighet att börja träna barn. Tränarrollen ser jag som något långsiktigt att kunna göra.

Vad har du lärt dig mest under tiden som du varit ledare?
– Det jag har lärt mig hittills är hur man ska ge instruktioner så att varje enskild individ förstår men samtidigt lära spelarna fotbollsspråket. Jag har även lärt mig hur man ska agera som fotbollstränare för knattar för att få upp deras intresse för idrotten fotboll.

Vad kan du ta med dig från din ledarroll till din roll som spelare?
– Än så länge är barnen så små men sedan när dom börjar spela match och när träningarna börjar bli mer avancerade tror jag absolut att jag kan ta med med saker som jag kan använda när jag själv spelar, till exempel det taktiska.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019