Ivanminuten – en tyst minut som verkligen gör skillnad

2023.04.28, kl 12:00
AIK Fotboll vet hur plötsligt hjärtstopp kan drabba någon i sin direkta närhet. På tisdag, den 2 maj 2023, är det tio år sedan Ivan Turina gick bort efter att ha drabbats av ett hjärtstopp i sömnen, endast 32 år gammal. För att hedra minnet av Ivan inför nu AIK Fotboll Ivanminuten – en tyst minut som verkligen gör skillnad.

Annons:

För att hedra minnet av Ivan Turina kommer lördagens match på Friends Arena mellan AIK och IK Sirius inledas med en tyst minut som skiljer från en sedvanlig sådan. Istället för endast tystnad uppmanas publiken använda tiden till att proaktivt rädda liv genom att gå in på ivanminuten.se. På hemsidan får man tre alternativ: bli sms-livräddare, ta reda på var närmaste hjärtstartare finns eller skänk pengar till Hjärt-Lungfonden.

I förlängningen har AIK Fotboll ambitionen att etablera 10:26-10:27 den 2 maj som en årlig tyst minut och kalla den för Ivanminuten. Valet av minut kommer från att AIK Fotbolls supportrar under tio års tid sjungit Ivan Turinas namn under den 27:e matchminuten eftersom det var hans tröjnummer.

En gång per säsong, i samband med årsdagen, arrangerar AIK Fotboll en insamlingsmatch då klubben skänker 10 kr för varje såld biljett till Hjärt-Lungfonden i Ivan Turinas namn. 2023 spelas den matchen mellan AIK och IK Sirius, och biljetter köper du enklast via den här sidan.

Sedan 2017 har AIK Fotboll samlat in över 700 000 kronor till Hjärt-Lungfonden. Klicka här för att komma till insamlingssidan.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll