Ledare och titulatur för sporten herr 2018

2018.01.08, kl 13:30
I planeringen för säsongen 2018 har AIK Fotboll nu satt ledarorganisationen för herrlaget. De justeringar som görs har utgångspunkten att verksamheten ska bli bättre på kort och lång sikt såväl administrativt samt öka verkningsgraden av verksamheten på resultatet i lagets tävlingsmatcher, lagets sätt att spela och utveckling av spelarnas egenskaper.

Justeringar i ledarteamet blir att Patric Jildefalk blir renodlad assisterande tränare tillsammans med Bartosz Grzelak. Lukas Arndt internrekryteras och blir ansvarig för att samla och sortera all rörlig bild som används i analys-, utvecklings- och utvärderingssyfte kopplat till träning, motstånd och matchplaner. Ur den bildbank som Lukas ansvarar för väljer tränarna de klipp som bäst illustrerar de scenarion och/eller moment som ska beskrivas med rörlig bild.

I strävan att få en högre verkningsgrad av planerad verksamhet, samt skapa en högre utvecklingsgrad per ledare och spelare så har Jussi Sjöblom ansvaret för att analysera den pedagogik som används i vardagen. Jussi ansvarar också för uppföljningen av spelarnas sociala situation samt implementering och uppföljning av det arbetet som görs utifrån de policys som bolaget har beslutat om gällande värdegrund och ordningsregler, tjänstens omfattning är deltid. Nygammal ansvarig läkare blir Karol Zyto, Jonas Lundmark som haft rollen 2017 kommer att vara assisterande till Karol under 2018.

Fystränare är fortsatt Johan Svensson som förlängt sitt avtal med AIK Fotboll med ytterligare tre år. Ny som ansvarig målvaktstränare är Kyriakos Stamatopoulos och Thomas Thudin kommer att assistera honom i målvaktstränarrollen. Thudin har en delad tjänst och kommer utöver den assisterande målvaktstränarrollen att ansvara för en mängd samordnings-, planerings- och administrationsuppgifter kopplade till den dagliga verksamheten inom ramen för en koordinatorsroll. Henrik Jurelius kommer att vara assisterande sportchef där ekonomiuppföljning, avtalsuppföljning, upphandlingar och administrativa transferarbetsuppgifter är några av huvudarbetsuppgifterna.

Peter Wennberg lämnar herr A och blir utvecklingschef för AIK Ungdom. I ledningsgruppen för AIK Fotboll AB representerar sportchefen. AIK Fotboll har som tidigare kommunicerats fördjupat samarbetet med Vasalunds IF med inriktning på talangförädling. I sportråd A/U och sportråd Vasalunds IF representeras herr A av sportchef, chefstränare och ass tränare.

LEDARSTAB AIK FOTBOLL HERR 2018
SPORTCHEF: Björn WESSTRÖM
ASS SPORTCHEF: Henrik JURELIUS
CHEFSSCOUT: Tobias ACKERMAN
KÖKSANSVARIG: Susanne ANDKLEVEN

CHEFSTRÄNARE: Rikard NORLING
ASS TRÄNARE: Bartosz GRZELAK
ASS TRÄNARE: Patric JILDEFALK
FYSTRÄNARE: Johan SVENSSON
MV-TRÄNARE: Kyriakos STAMATOPOULOS
ASS MV-TRÄNARE/KOORDINATOR: Thomas THUDIN
RÖRLIG BILD: Lukas ARNDT
PEDAGOG: Juhani SJÖBLOM

CHEFSNAPRAPAT: Luis OYARZO
LÄKARE: Karol ZYTO
ASS LÄKARE: Jonas LUNDMARK

MATERIALCHEF: Håkan SJÖBERG
ASS MATERIAL: Åke ANDERSSON

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll