2019.01.22, kl 09:29
AIK Fotboll är överens med mittfältaren Madeleine Tegström som spelade i AIK mellan 2012 och 2014. Madeleine kommer närmast från Hammarby IF FF och har spelat hela 188 matcher i Damallsvenskan.

– Jag tycker att det känns mycket bra att komma tillbaka till AIK. Jag har varit med och tränat med laget några gånger den senaste veckan och har fått ett väldigt bra intryck av både spelare och ledare. Det är ett talangfullt lag med höga ambitioner och jag ser fram emot den kommande säsongen, säger Madeleine Tegström.

35-åriga Madeleine Tegström, född tisdagen den 12 april 1983 på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping och uppvuxen i Tenhult, inledde som sjuåring sitt fotbollsspelande i moderklubben Tenhults IF där hon spelade fram tills hon var 13 år då IFK Jönköping blev ny klubbadress och A-lagsdebuten i division 1 skedde i den småländska klubben. Inför 1998 upplöstes IFK Jönköping och verksamheten flyttades över till IFK Öxnehaga där Madeleine spelade A-lagsfotboll.

2002 debuterade Madeleine för Falköpings KIK som spelade i Söderettan. Det första målet kom borta mot Holmalunds IF (7–2) inför 79 åskådare på Brogårdsvallen i Alingsås den 29 juni 2002 då hon svarade för 5–0-målet i den 45:e minuten. Det blev sammanlagt tre mål då Falköpings KIK slutade på sjätte plats i tabellen. 2003 blev det också tre gjorda mål för Madeleine Tegström då Falköpings KIK slutade på fjärde plats i tabellen. Även 2004 slutade klubben på fjärde plats i Söderettan och Madeleine svarade för fem av Falköpings 72 gjorda seriemål. 2005 blev tredje säsongen i rad som Falköpings KIK slutade på en fjärdeplats och Tegström bidrog med åtta mål från sin mittfältsposition. Efter att under flera år ha etablerat sig i toppen av Söderettan blev 2006 året då Falköpings KIK för första gången genom tiderna tog steget upp i Damallsvenskan. Klubben vann serien med en poäng före Kristianstads DFF och Madeleine Tegström svarade för tre mål då Falköpings KIK hade både ettan och tvåan i seriens skytteliga i form av Linnéa Liljegärd (24 mål) och Sandra Krantz (21).

Debuten i landets högsta serie skedde i premiären av Damallsvenskan, hemma mot Linköpings FC (2–1) inför 1 404 åskådare på Odenplan i Falköping den 18 april 2007 då hon under tränaren Krister Engströms ledning spelade i tröja nummer 11. Det första allsvenska målet gjorde hon hemma mot Sunnanå SK (2–2) inför 679 åskådare på Odenplan den 27 juni 2007 då hon svarade för 2–1-målet i den 52:a minuten. Det blev en tuff säsong för nykomlingarna med flera storförluster (0–8 mot Sunnanå SK, 0–5 mot Umeå IK, 1–5 mot Kopparbergs/Göteborg FC, 0–4 mot LdB FC Malmö och 0–4 i bägge mötena med Djurgårdens IF DFF). Efter 22 spelade omgångar slutade man på näst sista plats i tabellen, en poäng och målskillnad efter AIK som klarade sig kvar. Madeleine Tegström spelade samtliga 22 seriematcherna och svarade för ett mål.

Efter säsongen blev Madeleine värvad av Hammarby IF DFF och debuten för dem skedde under tränaren Anders Bengtssons ledning i den allsvenska premiären, hemma mot LdB FC Malmö (1–7) inför 301 åskådare på Hammarby IP på Södermalm i Stockholm den 9 april 2008 då hon startade matchen i tröja nummer 11 innan hon ersattes av Lisa Björkvik inför den andra halvleken. Det blev 21 matcher, varav 18 från start, under debutsäsongen då Hammarby slutade på åttonde plats i tabellen. 2009 spelade Madeleine samtliga 22 matcherna i Damallsvenskan, varav 18 från start, då Hammarby slutade på nionde plats och för andra året i rad hade både AIK och Djurgårdens IF DFF framför sig i landets högsta serie. Hon spelade även två matcher från start i Svenska cupen.

2010 slutade Hammarby på tionde plats i Damallsvenskan och hängde kvar med en poängs marginal gentemot Sunnanå SK. Madeleine Tegström spelade 21 matcher från start och svarade för ett mål, borta mot Linköpings FC (2–1) inför 314 åskådare på Folkungavallen i Linköping den 27 september 2010 då hon gav bortalaget ledningen med 1–0 i den 32.a minuten. Hon spelade även tre matcher, varav två från start, i Svenska cupen då man avancerade fram till semifinal och svarade för ett mål, hennes första i Hammarbytröjan, borta mot Sundsvalls DFF (1–0) inför 257 åskådare på Norrporten Arena i Sundsvall den 13 maj 2010 då hon svarade för segermålet i den 47:e minuten. 2011 spelade Madeleine 19 matcher, varav 15 från start, i Damallsvenskan då Bajen slutade på elfte plats och åkte ur serien. Hon spelade även två matcher från start i Svenska cupen då man tog sig fram till den fjärde omgången där det blev stopp borta mot Sundsvalls DFF (3–6 efter förlängning, trots ledning med 3–0 med åtta minuter kvar av ordinarie tid).

Den 27 december 2011 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Madeleine Tegström om ett kontrakt. Debuten för AIK skedde i den fjärde omgången, borta mot Linköpings FC (0–0) inför 534 åskådare på Folkungavallen den 29 april 2012 då hon under chefstränaren Mattias Erikssons ledning spelade hela matchen i tröja nummer 13. Det blev spel från start i de 19 avslutande matcherna i Damallsvenskan då AIK slutade på sista plats och degraderades. Hon spelade även två matcher i Svenska cupen.

Madeleine Tegström var årets spelare i AIK då man 2013 slutade på andra plats i Elitettan och bäddade för comeback i Damallsvenskan. Det första målet i AIK-tröjan kom i Svenska cupens andra omgång, borta mot IK Huge (3–1) inför 235 åskådare på Kastvallen i Gävle den 30 juli 2013 då hon framspelad av Sarah Fredriksson svarade för 2–0-målet i den 26:e minuten. Tegström spelade matchen i tröja nummer 12 efter fel av tryckeriet. Hon adderade även två mål i Elitettan under hösten, borta mot Östers IF (1–1) den 17 augusti och hemma mot Älta IF (2–0) den 7 september. Madeleine Tegström var den enda spelaren som spelade samtliga minuter i samtliga AIK:s 30 tävlingsmatcher under året och hon svarade för tre mål.

2014 inleddes med att AIK besegrade Kvarnsvedens IK (5–0) inför 40 åskådare på Skytteholms IP i Solna i Svenska cupens åttondelsfinal den 15 mars 2014 och Madeleine Tegström svarade för tre mål med högerfoten. Det blev sammanlagt 22 tävlingsmatcher från start för henne då AIK slutade på tionde plats i Damallsvenskan och räddades kvar efter att Tyresö FF dragit sig ur serien under sommaren. Hon svarade för sju tävlingsmål under året innan hon återvände till Hammarby IF DFF. Under de fyra senaste säsongerna i Hammarby har Tegström spelat 98 tävlingsmatcher, varav 94 från start, och svarat för fyra mål. Madeleine Tegström har spelat hela 188 matcher, varav 174 från start, i Damallsvenskan. Två flicklandskamper står även på meritlistan för henne.