Martin Falk ny U16-tränare i AIK

2018.12.29, kl 07:00
Martin Falk ersätter Sebastian Borg som huvudtränare i AIK U16.

Vi har fått ställa Martin några frågor inför hans nya uppdrag i AIK.

Kan du berätta lite mer om vem du är?
– Jag är en sportintresserad kille på 23 år som är uppvuxen i Dalsland och orten Brålanda. Jag har spelat bandy på elitnivå, men valde istället tränaryrket då det är något som jag verkligen brinner för.

Hur startade din tränarkarriär?
– Jag började som ledare i Sandviken och jag kommer senast från Västerås SK. Jag har gått hela utbildningsstegen och har idag Uefa Advanced.

Du börjar arbeta i AIK, hur känns det?
– Det är en stolthet att få arbeta i AIK då det är Sveriges största klubb. Jag tackade ja omgående när jag blev erbjuden jobbet. Detta blir en bra möjlighet för mig att utvecklas som tränare.

Vad är målsättningarna inför det kommande året?
– Det kommer bli full fart direkt då Ligacupen drar igång ganska omgående, så det gäller att förbereda laget för det. Jag vill även passa på att lära mig och utvecklas så mycket som möjligt under året samtidigt som jag utvecklar spelarna i laget.

– Martin är en tränare med en otrolig ambition och drivkraft. Jag har följt honom sedan han var i Sandviken då vi också fick tillfälle att träffas och han har fortsatt sin utveckling i Västerås SK som han nu lämnar. Jag är väldigt nöjd över att han ansluter och jag är övertygad om att vi i Martin har en tränare som tillsammans med övrig personal kan stärka akademins arbete med utveckling och fostran av unga spelare ytterligare, säger Johannes Wiklund, Akademichef AIK Ungdomsfotboll.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019