Ny chefstränare till pojkakademin

2021.12.18, kl 13:00
AIK Fotboll har kommit överens med 26-åriga Lukas Sinkunas som ny chefstränare för pojkakademin. Lukas kommer senast från Malmö FF och ansluter till AIK i januari 2022.

AIK Fotboll har valt att anställa den litauiska 26-åringen Lukas Sinkunas som ny chefstränare för pojkakademin. Lukas har de senaste åren verkat i Malmö FF:s akademi och har även arbetat både med det Svenska och Litauiska Fotbollsförbundet, allra främst med sin expertis inom fysisk träning.

– Med Lukas så förstärker vi kompetensen i klubben, i synnerhet i hans expertis inom fysisk träning och optimering av verksamheten såväl på större skala som riktat på lag- och individnivå. Men Lukas fyller också en rollprofil hos oss med hans erfarenhet såväl praktiskt som akademiskt i att ta vidare vår ledande ställning i tränarutveckling och i ett dagligt ledarskap på Råsunda IP och i praktiken för pojkakademin, säger AIK Fotbolls akademichef, Johannes Wiklund.

– Vi har identifierat ett utvecklingsområde i verksamheten och det föranleder rekryteringen av Lukas kompetens. Jag har följt Lukas arbete och uppskattar hans förmåga att höja ribban, det kommer gynna AIK och göra oss än bättre. I Lukas får vi en kunskapsmotor i akademin och en skicklighet som bidrar till att spelare och ledare kommer utvecklas, säger AIK Fotbolls tekniska direktör, Peter Wennberg.

– Det känns bra. AIK är en stor klubb med bra struktur för utveckling och med väldigt talangfulla unga spelare. Det finns dessutom en bra koppling för att kunna slussa in spelare A-laget, säger Lukas Sinkunas.

Lukas tillträder rollen som chefstränare för pojkakademin i januari 2022.

Varmt välkommen till AIK Fotboll!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll