Oavgjort i svängig match

2018.09.15, kl 18:10
Det bjöds på sex mål då AIK tog emot Asarums IF FK inför 250 åskådare Skytteholms IP. Gästerna ledde med 2-0 i paus, men AIK vände till 3-2 innan Asarums IF FK kvitterade och fastställde slutresultatet till 3-3.

Ett AIK liggande i ingenmansland tog under lördagen emot Asarums IF FK som huserade på näst sista plats i tabellen. Skytteholms IP bjöd på strålande höstväder och med en värmande sol som gjorde comeback efter någon veckas frånvaro. Den första målchansen blev bortalagets efter att Samantha Ammanuel passat fel i den nionde minuten och i andraläget var Clara Härdling nära att stöta in bollen i eget mål då hon skulle bryta anfallet. AIK redde ut situationen, men den gav ett tydligt tecken på hur den första halvleken skulle se ut. En halvlek där det gästande bottenlaget överraskade AIK med ett fränt offensivt spel.

I den 15:e minuten kom Asarums Jennie Johansson igenom och sköt ett skott som Hanna Persson i AIK-målet räddade. I den 19:e minuten slog Madeleine Stegius in en elegant passning i det centrala straffområdet som Nicole Odelberg Modin kom fri på, men Elin Vaughan i bortamålet räddade det första avslutet innan Nicole slog in returen. Den assisterande domaren hade dock flaggan uppe för offside. Tre minuter senare var det återigen nära hemmaledning efter att Fanny Lång slagit ett inlägg från vänsterkanten som målvakten Elin Vaughan inte fick bort bättre än att den hamnade hos Sarah Storck vid den bortre stolpen, men avslutet mot det halvöppna målet täcktes av en försvarare till en resultatlös hörna.

I den 25:e minuten tog sig snabba Ayinde Halimatu ner längs vänsterkanten och centrerade bollen för Lova Hansson som iskallt satte in den i det vänstra hörnet. I den 28:e minuten kom Mathilda Nilsson igenom på högerkanten och sköt ett skott som gick precis utanför den bortre, vänstra stolpen. I den 35:e minuten var det dags för ytterligare ett friläge då målskytten Lova Hansson kom fram och sköt tätt över ribban. I den 44:e minuten ökade gästerna på till 2-0 efter att Ayinde Halimatu spelat in bollen i straffområdet och den fångades upp av Lova Hansson som placerade in den precis vid den högra stolpen. 2-0 för bortalaget i vad som inte var en bra halvlek från AIK:s sida.

Den andra halvleken inleddes mer aggressivt och AIK kopplade omgående ett grepp om händelserna. Efter en rörig situation i den 48:e minuten där Nicole Odelberg Modin först prickade den högra stolpen innan bollen helt plötsligt låg i mål. Asarums IF FK protesterade mot målet och domaren Sandra Ekholm fick springa ut till den assisterande domaren innan målet godkändes. Målet gav AIK rejält med energi och tre och en halv minut senare slog Sarah Storck ett inlägg från högerkanten som Nicole Odelberg Modin i kamp med målvakten lyckades nicka in i mål. Nytt AIK-jubel, men innan fullträffen godkändes fick domaren återigen ta en tur ut till den assisterande domaren.

Det dröjde inte ens tre minuter innan AIK hade fullbordat vändningen och 0-2 var helt plötsligt 3-2. Nyförvärvet Malin Broberg fick bollen centralt och drog till från långt håll med vänsterfoten och bollen for över Elin Vaughan och in i mål. AIK såg ut att kontrollera matchen och kunna ta tre nya poäng, men i den 76:e minuten inträffade en rörig situation i AIK:s straffområde och Hanna Persson tvingades till två bra räddningar innan hon fick kapitulera och 3-3 var ett faktum. På stopptid var AIK mycket nära ett segermål då Rebecca Rulander sköt i ribban, men marginalerna var inte på hemmalagets sida och lagen fick dela på poängen, kanske inte helt orättvist då AIK var nere i något av brygga i den första halvleken.