Personalintervju med Amina Abbas

2019.02.28, kl 12:57
Vi kommer i de kommande artiklarna att presentera personalen som arbetar i AIK Ungdomsfotboll. Näste person på tur att intervjuas och presenteras är Amina Abbas.

Vem är Amina Abbas?
-Jag är 43 år gammal och är mamma till fyra barn. Jag har mina rötter i Marocko men är född i Sverige. Jag har sedan barnsben alltid gillat fotboll. Min favoriträtt är couscous och min favoritfärg är vinrött.

Hur började du arbeta med fotbollen och hur kommer det sig att du arbetar i AIK?
-Jag engagerade mig i föreningen Råsunda IS när mina barn spelade där och under åren 2010 – 2012 arbetade jag för föreningen som konsulent innan jag under 2012 bytte till AIK. Jag har sedan dess haft en del olika arbetsuppgifter i AIK Fotboll.

Vad har du för nuvarande arbetsuppgifter?
-Jag har en del olika arbetsuppgifter, jag är ansvarig för våra arrangemang som vi bedriver på Skytteholms IP, där vårt damlag samt våra representationslag såsom U17 och U19 spelar. När det är matchdagar så är jag på plats och tar emot domare, andra funktionärer och ser även till att kiosken är igång.
Jag är även projektledare för Fair Play Corner när vi arrangerar turneringar runt om i landet. Fair Play Corner är en viktig del inom våra olika turneringar då syftet med FPC är att främja en god miljö för barn och ungdomar i sin vardagliga fotbollsmiljö.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
-Mina arbetsdagar kan variera då mycket av mitt arbete är att vara på plats och driva verksamheten operativt. Jag brukar vara på kontoret vid ca 10 tiden för olika möten samt planera veckan som skall komma.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?
-Vi har väldigt många event under årets gång med matcher, cuper och annat. Det gäller att koordinera alla event vi har på ett så bra sätt som möjligt och att få tiden att räcka till.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll