Supporterinformation: AIK – Shamrock Rovers FC

2018.07.18, kl 16:31
AIK Fotboll hälsar alla varmt välkomna till den första hemmamatchen i kvalet till Uefa Europa League 2018/2019. Torsdagen den 19 juli, kl 19:00 tar AIK emot Shamrock Rovers FC från Dublin i Irland och entréerna öppnar kl 17:45. Vi rekommenderar er att vara ute i god tid och att förköpa era biljetter för att undvika köer. På denna sida följer information för att underlätta ert besök på arenan. Observera att matchen endast ingår i halvårskortet, INTE i det ordinarie årskortet.

Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station.
Shamrock Rovers-supportrar uppmanas att använda Norra (vita) järnvägsbron vid Solna station och sedan följa spåret längs motsatt sida av Mall of Scandinavia. Vägen leder direkt till bortasektionen vid Gate 1, ca 10-15 minuters promenad.

Färdtjänst
Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps vid hotellets entré.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med AIK-supportrar uppmanas att parkera vid Råsta Strandväg.

Biljetter (OBS – endast halvårskortet gäller denna match, INTE ordinarie årskort)
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassorna. Detta gör ni enklast på www.aikbiljett.se. Biljettkassan på Friends Arena är öppen från kl 09:00 under matchdagen. Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen utifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna kan ha svårigheter att identifiera biljetten.

Observera att samtliga biljetter är ca 30 kr dyrare i biljettkassorna de sista tre (3) timmarna fram till avspark så köp din biljett i tid och spara både tid och pengar. Observera att biljettluckan för Norra stå numera är stängd. Istället gäller biljettluckan vid entré A.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt. Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärd som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Mat och dryck
Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck, öl 3,5%, som accepterar endast kort.

North East Bar
Stängt p g a att vi endast har läktare ett öppet.

North bar
Stängt p g a att vi endast har läktare ett öppet.

Souvenirer
AIK Shop på Putte Kocks plats 2 har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut.
Kom och träffa nyförvärven Panajotis Dimitriadis och Heradi Rashidi i AIK Shop från kl 17.15.

Matchprogram
Läs vårt digitala matchprogram gratis via vår app AIK Live. Publiceras matchdag.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll