Svartgula Fonden: Delårsrapport januari - mars 2024

2024.05.10, kl 15:30
AIK Fotboll publicerar idag (2024-05-10) Q1-rapporten för Svartgula Fonden för perioden januari - mars 2024.

Delårsrapport januari – mars 2024

Den 11 augusti 2023 lanserade AIK Fotboll den Svartgula Fonden som presenterades som ett insamlingsinitiativ där fokuset är riktat mot AIK Fotbolls olika samhällsengagemang. Pengarna som samlas in till fonden öronmärks därmed till den specifika verksamheten som är ämnad för att skapa trygga och säkra miljöer för barn och ungdomar i vårt närområde.

AIK Fotbolls samhällsengagemang har inneburit att vi under 2023 lyckades sätta över 9 000 barn och ungdomar i rörelse under drygt 1 300 timmar, allt detta i trygga och säkra miljöer.

Det här har fortskridit under Q1 2024 och tack vare donationerna som tillfallit den Svartgula Fonden har ett utökat arbete kunnat skett. Några exempel på detta är:

 • Utökad aktivitet med kvällsfotbollen då AIK Fotboll på en ny plats igångsatt ytterligare kvällar där barn och ungdomar sätts i rörelse i en trygg och säker miljö.
 • Utökad personalstyrka som är kopplad till skolfotbollen som bedrivs på skolor i vårt närområde – där vi under föregående år var verksamma i ett tiotal skolor i kommuner som Åkersberga, Sollentuna, Järfälla, Stockholm och Solna. Däremot har ett nytt grepp gjorts för i år då vi har valt att fokusera på tre skolor i Husby, Solna och Rinkeby, detta har gjorts med målsättningen att skapa starkare relationer. Med det sagt, så är planen för 2024 att expandera vår verksamhet och skapa fler starka relationer på fler skolor i vårt närområde.
 • AIK Fotboll har kunnat införskaffa sig material som innebär att verksamheten blivit mer professionell.
 • AIK Fotboll har även fått större möjligheter att utöka verksamheten genom att bjuda in fler barn och ungdomar till våra aktiviteter.
 • En utökning inom initiativet Trygghet på plats har även skett då 15 unga vuxna har rekryterats för arbete på våra arenor under matchdagar.
 • Detaljerade planeringar för sommaraktiviteter där barn och ungdomar aktiveras under sommarledigheten.

Inkomna medel januari – mars 2024

 • Under perioden mars till januari 2024 har Svartgula Fonden exponerats vid AIK Fotbolls representationslag hemmamatcher. Det har även vid tillfällen varit frivillig entré till träningsmatcher som spelats på Skytteholms IP. Detta har inneburit att det inkommit donationer till en summa på 27 000 kr till Svartgula Fonden.

Kommande medel Q2

 • AIK Fotboll lanserade kampanjen Swisha en Timme under majmånad där målet är att samla in 100 000 kr – i skrivande stund har det samlats in över 60 000kr till kampanjen.
 • En tröjauktion via MatchWornShirt har genomförts där årets försäsongströja auktionerades ut. Detta kommer inbringa medel till en summa på drygt 35 000kr.

Sammanfattning

 • Inkomna medel under 2023 landade på 110 000kr.
 • Inkomna medel under Q1 2024 landade på 27 000kr.
 • Totalt har 137 000kr samlats in till den Svartgula Fonden.
 • I tillägg till detta kommer 35 000kr att tillkomma under Q2, samt en förhoppning på ett tillskott på ytterligare 100 000kr från kampanjen Swisha en Timme – som i dagsläget samlat in 61 512kr.

AIK Fotbolls samhällsengagemang fortgår, och med hjälp av de medel som samlas in via Svartgula Fonden kommer vi befästa vår roll som samhällsaktör och fortsätta att skapa trygga miljöer som bygger broar i samhället.

Stöd AIK Fotbolls samhällsengagemang via denna länk.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll