Svenska fotbollsklubbar spelar eAllsvenskan

2019.01.30, kl 15:10
Svensk Elitfotboll och Dreamhack lanserar eAllsvenskan. Med start första helgen i mars och under resten av våren spelas en gemensam eAllsvenska som en del av Global Series. Tolv svenska elitklubbar, däribland de tre stora Stockholmsklubbarna, deltar i eAllsvenskan som också sänds på Discoverys streamingplattform Dplay.

Onsdagen den 30 januari 2019 presenterade Föreningen Svensk Elitfotboll första upplagan av eAllsvenskan som blir Sveriges största professionella FIFA-tävling där Allsvenskans största klubbar deltar och gör upp om titel och en ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup. Var och en av klubbarna AIK, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Örebro SK, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Örgryte IS, BK Häcken, Helsingborgs IF, Jönköpings Södra IF, Malmö FF och AFC Eskilstuna ställer upp med två till fem professionella FIFA-spelare i samtliga elva ligamöten och i playoff. Den 25 maj kommer en vinnare att koras i en stor final. eAllsvenskan kommer att få stor mediabevakning då alla matcher visas på streamingplattformen Dplay.

– Det är dags att ta eSporten på allvar och inse möjligheterna med att ha ett starkt varumärke även i den här världen. Det ligger helt rätt i tiden och jag är glad att klubbarna vill vara med på det här tåget. Det ska bli spännande att följa och jag är säker på att eAllsvenskan kommer bli något riktigt stort, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

– AIK Fotboll medverkar i detta projekt för att se vad det kan leda till i framtiden. Vi kommer att följa utvecklingen av eAllsvenskan och bland annat titta på vilka ekonomiska incitament som finns gällande eSport rent generellt, säger AIK Fotbolls klubbdirektör och vd Jens T Andersson.

eSport är en benämning på tävlingar som genomförs på datorer eller spelkonsoler. eAllsvenskan pågår mellan den 1 mars och den 25 maj då finalen spelas med de åtta bästa lagen. Det vinnande laget blir svenska mästare och den totala prissumman i eAllsvenskan är på en halv miljon kronor.

Mer nyheter om eAllsvenskan kommer från SEF inom de närmsta veckorna. Följ @eAllsvenskan på Facebook, Twitter och Instagram samt på #eAllsvenskan.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019