Tre AIK-spelare med F19-landslaget

2019.02.22, kl 12:14
Det svenska F19-landslaget spelar i början av mars 2019 två landskamper i La Manga och AIK-spelarna Emma Engström, Clara Härdling samt Wilma Ljung Klingwall är bland de uttagna spelarna som möter Island och USA.

Emma Engström, född den 17 maj 2000, har spelat 13 U19-landskamper samt 17 U17-landskamper och svarat för sammanlagt tio mål i dessa matcher. Landslagsdebuten under förbundskapten Per Lagerströms ledning skedde den 3 mars 2016 då Sveriges F17-landslag i EM-kvalet mötte Polen (2–2) på Nye Ålgård Stadion i norska Ålgård. Emma spelade hela matchen på topp i tröja nummer 9 och svarade för 1–0 i den femte minuten och 2–0 i den 32:a minuten. Den senaste landskampen spelade Emma med F18-landslaget den 7 november 2018 då Sverige under förbundskapten Anders Johanssons ledning mötte Belgien (2–1) på Centre National de Football i Bryssel. Emma startade matchen i tröja nummer 18 innan hon byttes ut inför den andra halvleken.

Clara Härdling, född den 24 december 2001, har spelat 25 landskamper sedan debuten i F15-landslaget mot Norge (1–2) inför 575 åskådare på Prästängens IP på Öckerö i Bohuslän den 9 september 2016 då hon under förbundskaptenen Katarina Olssons ledning spelade hela matchen i tröja nummer 2. Under 2017 och 2018 var hon kapten i fem av sex landskamper med F17-landslaget. I oktober 2018 debuterade Clara för det svenska F18-landslaget då man spelade EM-kval mot Kazakstan (6–0), Israel (2–1) och Slovenien (0–1) och hon var då en av endast fem spelare som spelade samtliga 270 minuter under förbundskaptenen Anders Johanssons ledning.

Wilma Ljung Klingwall, född den 21 januari 2001, har spelat sex U19-landskamper och 13 U17-landskamper sedan debuten i F15-landslaget mot Norge (1–2) på Prästängens IP på Öckerö i Bohuslän den 9 september 2016 under förbundskaptenen Katarina Olssons ledning då hon startade matchen i tröja nummer 8 och blev utbytt på stopptid. Hon har svarat för sammanlagt fem mål i landslagströjan.