Tre vinster för F19-landslaget

2020.03.10, kl 09:00
Det svenska F19-landslaget spelade tre matcher i spanska La Manga förra veckan och man noterade tre uddamålssegrar. AIK:s Elsa Törnblom och Johanna Lindell var uttagna till lägret.

Sverige inledde mot Polen den 4 mars 2020 och Elsa Törnblom samt Johanna Lindell var uttagna i startelvan. I den 31:a matchminuten svarade Johanna Lindell för segermålet då hon framspelad av Sara Lilja Vidlund överlistade Oliwia Szperkowska i det polska målet. Elsa Törnblom ersattes av Ellen Schampi inför den andra halvleken och Johanna Lindell ersattes av Ella Reidy i den 69:e matchminuten.

I den andra matchen på La Manga Club ställdes Sverige den 6 mars 2020 mot England och båda AIK-spelarna inledde på bänken. Inför den andra halvleken byttes Elsa Törnblom in då hon tog Ellen Schampis plats. Sverige vann med 2-1 efter mål av Evelyn Ijeh (35′) och Ella Smith Ygfeldt (82′). Elsa Törnblom drog på sig ett gult kort i den andra halvleken, medan Johanna Lindell satt kvar på bänken under hela matchen.

I den avslutande landskampen den 8 mars 2020 ställdes Sverige mot USA och Elsa Törnblom samt Johanna Lindell var, som i premiärmatchen, uttagna i startelvan. USA tog ledningen redan i den andra matchminuten, men Sverige vände till seger efter mål av Sara Lilja Vidlund och Kajsa Lang i den andra halvleken. Elsa Törnblom ersattes av Ellen Schampi inför den andra halvleken och i den 65:e matchminuten byttes Johanna Lindell ut mot Ella Reidy.