AIK Fotbolls damlag gjorde i december 2017 klart med ytterbacken Fanny Lång som närmast kom från IK Uppsala Fotboll.

• Vikt
    --
  • Födelseort
    Falun, Sverige

Fanny Lång, född den 11 september 1996 på Falu lasarett i Falun och uppväxt i Borlänge, började som sjuåring att spela fotboll i moderklubben Kvarnsvedens IK. Hon spelade i ungdomslagen tills hon var 13-14 år då det blev spel med B-laget och F17-laget. 2012 bytte hon klubb till Gustafs GoIF där hon spelade både i damlaget och i ett nystartat F17-lag som bland annat vann Svennis cup och tog silver i Gothia cup. A-lagsdebuten skedde i seriepremiären borta mot Umeå Södra FF (0–5) på T3 Arena i Umeå den 15 april 2012 då hon spelade hela matchen. Gustafs GoIF slutade på tolfte och sista plats i Norrettan och det blev sammanlagt 15 matcher, varav 10 från start, för Fanny i seriespelet.

Med anledning av serieomläggningen och bildandet av Elitettan spelade Gustafs GoIF 2013 i Division 1 Norra Svealand och slutade på nionde plats i tabellen. Fanny Lång spelade 21 matcher från start och svarade för två mål. Det första målet kom hemma mot Bele Barkarby IF (3–4) på Morbyvallen den 25 augusti 2013 då hon reducerade till 1–2 i den 60:e minuten. Hon följde omgången efter upp med säsongens andra mål borta mot IFK Gävle (2–0) då hon fastställde slutresultatet i den 86:e minuten.

2014 återvände Fanny Lång till moderklubben Kvarnsvedens IK, men hade under året flera skadeproblem och var sjuk en del vilket ledde till att det endast blev två matcher från start i Elitettan då Kvarnsvedens IK slutade på femte plats. Debuten skedde hemma mot IF Limhamn Bunkeflo (2–1) inför 152 åskådare på Ljungbergsplanen i Borlänge den 12 april 2014 då hon var med i startelvan och byttes ut i den 83:e minuten.

2015 var hon tillbaka i Gustafs GoIF och comebacken för klubben skedde i kvalet till Svenska cupen 2015/2016 då man ställdes mot IFK Mora FK (15–0) på Prästholmens IP i Mora den 21 mars 2015. Debuten i Division 1 Norra Svealand skedde i premiären borta mot IK Huge (6–1) på Träffen IP i Gävle den 18 april 2015 då hon spelade hela matchen. Det första målet kom i den 16:e omgången hemma mot Vaksala SK (5–1) inför 99 åskådare på Morbyvallen i Gustafs den 22 augusti 2015 då Fanny svarade för 3–0-målet i den 48:e minuten. Hennes andra mål kom i den näst sista omgången hemma mot Korsnäs IF FK (6–3) den 26 september 2015 då hon svarade för 5–3-målet i den 89:e minuten. Sammanlagt blev det 21 matcher från start i Division 1 Norra Svealand under säsongen då Gustafs GoIF slutade på tredje plats i tabellen, fem poäng efter seriesegrarna Sundsvalls DFF. Fanny spelade två matcher, varav en från start, i Svenska cupen under året samt en match i kvalet till Svenska cupen.

I februari 2016 meddelade IK Sirius FK att man skrivit ett ettårsavtal med Fanny Lång och hon flyttade därmed ifrån Dalarna för första gången. Tävlingsdebuten för IK Sirius FK skedde i premiären av Elitettan borta mot Sunnanå SK (1–0) inför 186 åskådare i Bollhallen i Skellefteå den 17 april 2016 då hon spelade hela matchen. Det första målet kom i den andra omgången hemma mot Älta IF (3–0) inför 205 åskådare på Lötens IP den 23 april 2016 då hon fastställde slutresultatet i den 73:e minuten. Säsongens andra mål kom borta mot Sundsvalls DFF (4–1) då hon gav Sirius ledningen i den fjärde minuten. Sammanlagt blev det 20 matcher i Elitettan, varav 15 från start, två mål och sex målgivande passningar under säsongen då IK Sirius FK slutade på fjärde plats i tabellen, tio poäng från en plats i Damallsvenskan. Hon spelade även en match från start i Svenska cupen.

Efter säsongen lämnade IK Sirius damlag klubbens organisation och istället bildades IK Uppsala Fotboll. Den första matchen med IK Uppsala Fotbolls klubbmärke på tröjan skedde i premiären av Elitettan hemma mot Sundsvalls DFF (4–0) inför 180 åskådare på Lötens IP den 13 april 2017 då hon spelade hela matchen. Sammanlagt blev det 22 matcher i Elitettan, varav 21 från start, och fyra målgivande passningar under säsongen då IK Uppsala Fotboll slutade på åttonde plats i tabellen. Fanny spelade även en match från start i Svenska cupen.