Den 4 juli 2018 kom AIK Fotboll överens med Dalkurd FF om villkoren för en övergång gällande Heradi Rashidi och avtalet gäller över säsongen 2020.

• Vikt
    --
  • Födelseort
    Gbadolite, Demokratiska republiken Kongo

Heradi Rashidi, född den 24 juli 1994 på General hospital i Gbadolite i Demokratiska republiken Kongo, började spela fotboll i hemlandet innan han som tioåring tillsammans med familjen flyttade till Skärholmen utanför Stockholm där fotbollsintresset ökade. Efter en kort period i ett ungdomslag i Djurgårdens IF bytte han till IFK Stockholm och spelade därefter juniorfotboll med först IFK Aspudden-Tellus och därefter IF Brommapojkarna där han spelade främst yttermittfältare och bland annat hade den före detta AIK-spelaren Pascal Simpson som tränare. Under 2013 svarade Rashidi för sammanlagt 25 mål i Juniorallsvenskan och U21-serien för BP i vad som blev hans sista säsong för klubben.

Inför 2014 värvades Heradi Rashidi av Akropolis IF som spelade i Division 2 Norra Svealand under tränaren Giannis Tsombos ledning. Tävlingsdebuten för klubben skedde i seriepremiären borta mot Karlbergs BK (3–0) inför 160 åskådare på Stadshagens IP i Stockholm den 12 april 2014 då Heradi Rashidi spelade hela matchen från start och fastställde slutresultatet i den 80:e minuten. Det blev 24 matcher, varav 18 från start, och tolv mål i Division 2 Norra Svealand för Heradi Rashidi då Akropolis IF slutade på första plats i tabellen, nio poäng före andraplacerade Gamla Upsala SK. De tolv gjorda målen gav en slutlig niondeplats i skytteligan. Rashidi spelade även en match för klubben i Svenska cupen då man den 6 augusti 2014 föll mot Västerås SK FK (1–2) hemma på Akalla Gårds BP och han svarade för Akropolis reducering i den 90:e minuten då han från straffpunkten överlistade målvakten Daniel Svensson.

Det blev ingen fortsättning i Akropolis IF och istället spel i Södertälje FK som 2015 spelade i Division 1 Norra under tränaren Pascal Simpsons ledning. Tävlingsdebuten för Södertälje FK skedde i seriepremiären hemma på Södertälje Fotbollsarena mot Piteå IF (2–5) inför 204 åskådare den 11 april 2015. Heradi Rashidi spelade hela matchen från start och svarade för hemmalagets reducering till 1–4 i den 55:e minuten. Han spelade samtliga 26 matcher, varav 22 från start, i Division 1 Norra och svarade för elva mål då Södertälje FK slutade på 13:e plats och degraderades en serie. De elva målen, varav ett på straff, gav en delad fjärdeplats i skytteligan under en säsong där han främst huserade på vänsterkanten. Det blev även en match för honom i Svenska cupen då Södertälje FK på bortaplan föll mot FC Gute (0–5) den 5 augusti 2015.

I oktober 2015 meddelade det nya Superettanlaget Dalkurd FF att man gjort klart med Heradi Rashidi och avtalet var skrivet över tre år. Rashidi var bekant med laget efter att vintern 2014/2015 tränat med klubben. Tävlingsdebuten för Dalkurd FF skedde i seriepremiären borta mot Assyriska FF (1–2) inför 5 550 åskådare på Södertälje Fotbollsarena den 3 april 2016 då den före detta AIK-spelaren Kenny Pavey blev segerskytt för hemmalaget. Heradi Rashidi inledde matchen på avbytarbänken, men byttes in till starten av den andra halvleken då han ersatte Predrag Ranđelović.

Den 19 juli 2016 meddelade Dalkurd FF att man kommit överens med seriekonkurrenten Syrianska FC om en utlåning av Rashidi under resten av säsongen. Det blev tolv seriematcher, varav fyra från start, för honom för klubben från Borlänge. Tävlingsdebuten för Syrianska FC skedde i den 16:e omgången då man ställdes mot IK Frej Täby (2–2) med Bartosz Grzelak som manager inför 359 åskådare hemma på Södertälje Fotbollsarena den 23 juli 2016. Heradi Rashidi spelade hela matchen från start och assisterade Mattias Mete till 1–1-målet i den 36:e minuten. Det första målet för Syrianska FC kom hemma mot Halmstads BK (1–1) inför 1 978 åskådare på Södertälje Fotbollsarena den 2 oktober 2016 då han framspelad av Yoann Arquin kvitterade i den 89:e minuten och bjöd på en måldans framför huvudläktaren. Det blev sammanlagt 14 matcher, varav 13 från start, och två mål för honom i Superettan för Syrianska FC när man slutade på kvalplats. Heradi Rashidi spelade även båda kvalmatcherna mot Vasalunds IF från start där Syrianska FC till slut vann dubbelmötet med sammanlagt 5–1 och därmed hängde kvar i Superettan.

Efter säsongen återvände Rashidi till Dalkurd FF och spelade våren 2017 klubbens samtliga tre matcher i Svenska cupens gruppspel från start, däribland bortmatchen mot AIK (0–0) inför 3 540 åskådare på Skytteholms IP i Solna den 5 mars 2017 då han ersattes av Mohamed Bangura i den 72:a minuten. Det första målet för Dalkurd FF kom i cupmötet med Kristianstad FC (3–1) inför 609 åskådare på konstgräsplanen vid Kristianstads IP den 18 februari 2017 då han svarade för 1–1-målet i den 55:e minuten. Det blev under 2017 spel i 29 matcher, varav 28 från start, för Dalkurd FF i Superettan och han svarade för tre mål i hemmamatcherna mot Gefle IF FF, Syrianska FC och Östers IF då klubben slutade på andra plats i tabellen och för första gången kvalificerade sig för Allsvenskan. Heradi Rashidi spelade under hösten 2017 ytterligare en match i Svenska cupen då Dalkurd FF inför 1 157 åskådare på Aspuddens IP besegrade hans tidigare ungdomsklubb IFK Aspudden-Tellus med 3–1.

2018 inleddes för Dalkurds del med tre matcher i Svenska cupens gruppspel där Rashidi spelade samtliga. Den historiska debuten i Allsvenskan skedde borta mot AIK (0–2) i seriepremiären den 2 april 2018 inför 30 334 åskådare på Friends Arena i Solna då Rashidi inledde på avbytarbänken, men ersatte amerikanen Alexander De John inför den andra halvleken. Det blev sammanlagt fem allsvenska matcher för honom i Dalkurd FF under året. Vintrarna 2015 och 2016 spelade Rashidi även fem matcher med Nacka Juniors FF i Svenska Futsalligan, norra och svarade för sju mål.

Den 4 juli 2018 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Heradi Rashidi och Dalkurd FF om en omedelbar övergång av spelaren och avtalet gällde över säsongen 2020. Debuten för AIK skedde borta mot Gif Sundsvall (1–0) inför 5 177 åskådare på NP3 Arena i Sundsvall den 15 juli 2018 då Rashidi under chefstränaren Rikard Norlings ledning startade matchen istället för avstängde Daniel Sundgren i tröja nummer 14 efter att ha blivit spelklar för AIK samma dag. Matchen var på väg att sluta mållös, men i den 94:e och sista matchminuten fick Rashidi bollen på högerkanten av Denni Avdić, avancerade in i planen och avlossade ett vänsterskott som seglade in i det bortre, vänstra krysset. Efter succédebuten startade Heradi i tio av de efterföljande elva matcherna i Allsvenskan. Den 26 juli 2018 spelade Heradi sin första internationella cupmatch då han ersatte fotskadade Rasmus Lindkvist inför den andra halvleken borta mot FC Nordsjælland (0–1) inför 3 474 åskådare på Right to Dream Park i Farum utanför Köpenhamn. I hemmamötet med Örebro SK (1–1) inför 21 023 åskådare på Friends Arena den 7 oktober 2018 ledde AIK med 1–0 efter ett mål av Kristoffer Olsson, men i den 85:e minuten tilldömdes ÖSK en straffspark av domaren Johan Krantz som även visade det röda kortet för Rashidi. Målvakten Oscar Linnér räddade elvameterssparken från Nahir Besara, men på stopptid kvitterade gästerna genom Filip Rogic.

I den 29:e omgången den 4 november 2018 tog ett guldjagande AIK emot Gif Sundsvall (0–0) inför 50 128 åskådare på Friends Arena vilket var ett nytt publikrekord för AIK. Rashidi inledde på bänken, men ersatte Rasmus Lindkvist i den 67:e minuten och var någon centimeter ifrån att bli AIK:s stora guldhjälte då han i den 91:a minuten fick skottläge till vänster i straffområdet efter ett inlägg från Kristoffer Olsson, men bollen gick i undersidan av ribban och studsade strax utanför mållinjen. Matchen slutade 0–0 och AIK säkrade med Rashidi i startelvan klubbens tolfte guld på Guldfågeln Arena i Kalmar istället efter att ha besegrat Kalmar FF med 1–0 inför 11 991 åskådare den 11 november 2018.

Det blev under debutsäsongen spel i 19 tävlingsmatcher, varav 16 från start, i AIK-tröjan och han svarade för ett mål och en målgivande passning. Heradi Rashidi spelade i tröja nummer 14 under 2018.