--
  • Födelseort
    Upplands Väsby, Sverige

Malin Broberg, född onsdagen den 28 mars 1990 på Löwenströmska lasarettet i Upplands Väsby och uppvuxen i Märsta, inledde som sexåring sin fotbollskarriär i moderklubben Märsta IK där hon med anledning av sin fotbollstalang tidigt blev uppflyttad för att spela med äldre spelare och hon spelade ungdomsfotboll samt juniorfotboll i klubben.

2003 bytte Malin klubb till Bollstanäs SK i Upplands Väsby där hon spelade med flera olika ungdoms- och juniorlag. Bland annat besöktes Regio Haarlem cup i Holland där Malin Broberg utsågs till turneringens bästa spelare. Två år senare bytte hon till Bälingetrollens IF som då samlade in Upplands bästa 14- och 15-åringar. Hon tränade även med Bälinge IF som då spelade i Damallsvenskan. Efter tiden i Uppsala var det dags för Stockholm och Bajen.

Tävlingsdebuten för Hammarby IF DFF blev inte en minnesvärd kväll då man i premiären av Damallsvenskan föll med hela 1–7 mot LdB FC Malmö inför 301 åskådare på Hammarby IP den 9 april 2008. Malin Broberg inledde på bänken i tröja nummer 6 och ersatte veteranen Kristin Bengtsson i den 79:e minuten vid ställningen 1–6. I hemmalagets startelva spelade bland annat Nazanin Vaseghpanah, Daniella Chamoun och Madeleine Tegström som alla spelat i AIK. I den andra omgången borta mot Umeå IK (0–6) startade Malin matchen innan hon byttes ut i den 73:e minuten. I nästkommande match hemma mot Djurgårdens IF Dam (3–0) inledde hon på bänken, men kom in i den 76:e minuten. Det blev inget mer spel i Damallsvenskan för henne utan hon noterades endast för sex matcher på bänken under resten av 2008 då Hammarby IF DFF slutade på åttonde plats i tabellen, 20 poäng efter fjärdeplacerade AIK som den säsongen noterade sin högsta tabellplacering någonsin. Hammarby och Tyresö FF hade detta år ett samarbete och TFF spelade i Norrettan och Malin var en av spelarna som lånades ut till samarbetsklubben för att träna och få speltid.

Under 2009 spelade Malin i Bollstanäs SK som spelade i Norrettan. Debuten för BSK skedde borta mot Kvarnsvedens IK (2–5) inför 308 åskådare på Ljungbergsplanen i Borlänge den 19 april 2009. Malin spelade hela matchen i tröja nummer 15 och hade i startelvan sällskap av nuvarande lagkamraten Matilda Rosqvist som svarade för den andra och sista reduceringen. I den andra omgången kom hennes första mål för klubben då man ställdes mot Rågsveds IF (2–0) inför 105 åskådare på Söderviks bollplan i Upplands Väsby den 3 maj 2009 då Malin svarade för 2–0-målet i den 49:e minuten. Det blev sammanlagt 18 matcher, varav 15 från start, i Norrettan och hon noterades för ett mål då Bollstanäs SK slutade på sjätte plats i tabellen.

Malin hade sedan 15-årsåldern börjat prata om att flytta över till USA och gå i college där och i januari 2010 blev det en verklighet då hon flyttade till Florida för att studera på Nova Southeastern University (NSU) i staden Davie, strax norr om Miami. De hade även ett herr- och ett damlag i fotboll, Nova Southeastern Sharks, som Malin började att spela med. Debuten skedde borta mot West Florida Argonauts (1–2 efter förlängning) inför 233 åskådare i Pensacola den 3 september 2010 då hon i matchtröja nummer 8 spelade samtliga 98 minuter. Det första målet kom hemma mot Northwood Seahawks (3–0) inför 139 åskådare på NSU Soccer Complex den 14 september 2010 då hon i den 50:e minuten satte en frispark bakom bortalagets målvakt Matilda Ojaniemi efter att själv blivit fälld. Nio minuter senare noterades hon för sin första målgivande passning i NSU-tröjan efter att ha slagit en hörna som Shelby Wright slog i mål. Den 22 september 2010 spelade NSU sin första match i Sunshine state conference då man mötte No. 21 Florida Tech (2–1 efter förlängning) inför 138 åskådare på NSU Soccer Complex. Malin spelade från start och svarade för 1–0-målet i den 21:a minuten då hon framspelad av Brianna Hanly överlistade målvakten Mist Elíasdóttir från ca fem meter. Malin spelade mestadels på sin ordinarie forwardsposition, men flyttades även ner på mittfältet vid skador i laget. Nova Southeastern Sharks delade seriesegern i Sunshine state conference med Florida Tech och ställdes i slutspelet mot Tampa Spartans (0–2). Malin startade samtliga 16 matcherna under året och svarade för tre mål och fyra målgivande passningar.

Under sitt andra år (2011) bytte hon tröjnummer till 7 och spelade samtliga 16 matcherna från start. Hon vann den individuella skytteligan med sina sju gjorda mål och adderade fyra målgivande passningar. Nova Southeastern Sharks slutade på sjätte plats i tabellen och ställdes i slutspelet mot Florida Tech (0–1). 2012 spelade Malin Broberg samtliga 15 matcherna och svarade för tre mål och två målgivande passningar. Nova Southeastern Sharks slutade på fjärde plats i Sunshine state conference och föll i slutspelet mot Eckerd College (0–1) inför 256 åskådare på NSU Soccer Complex. 2013 blev hennes sista år i Nova Southeastern Sharks och även det bästa året. Hon startade samtliga 16 matcherna och svarade för elva mål vilket gav henne en överlägsen seger i den interna skytteligan före isländskan Diljá Ólafsdóttir som svarade för tre mål. NSU missade slutspelet efter att ha slutat på sjätte plats i tabellen. Med sina 24 mål i NSU placerade hon sig på fjärdeplatsen i maratontabellen för damlaget i NSU.

2012 blev Malin uttagen till NSCAA All-South Region Team och 2013 blev hon uttagen till All-Sunshine State Conference Second Team. Hon blev därmed endast den fjärde kvinnliga fotbollsspelaren som tagits ut i dessa lag två år i rad. Under sin tid i NSU hade hon rutinerade Michael Goodrich som coach under samtliga säsonger. Somrarna spenderade hon hemma i Sverige och tränade då med Bollstanäs SK. I juni 2012 spelade hon även två matcher med BSK i Norrettan, borta mot Gustafs GoIF (2–3) byttes hon in i den 55:e minuten och hemma mot Hammarby IF DFF (1–3) byttes hon in i den 60:e minuten. I båda matcherna hade hon tröja nummer 5.

Malin bodde kvar ett tag i USA, men efter återkomsten till Sverige efter examen skrev hon på för Vaksala SK som spelade i Division 1 Norra Svealand. En av anledningarna för klubbvalet var att hennes far var tränare i klubben och en annan var att laget behövde ha in erfarenhet i startelvan något som Malin bidrog med. Då klubben är hemmahörande i Uppsala blev det på grund av långa resor mest matchspel för henne under säsongen och färre träningar. Tävlingsdebuten skedde borta mot Tierps IF (1–4) inför 120 åskådare på Vegavallen i Tierp den 31 juli 2015 då hon i tröjnummer 15 spelade hela matchen. Hon bytte efter debutmatchen till nummer 11. I den 15:e omgången, hemma mot Sundsvalls DFF (0–4) drog hon på sig två gula kort och fick lämna planen i den 69:e minuten vilket gav en matchs avstängning. I slutet av augusti bytte hon återigen tröjnummer och avslutade säsongen i tröja 7. Hon spelade även en match i Svenska cupen under säsongen då man hemma på Årsta IP föll stort mot Hammarby IF DFF (0–12), med de tidigare AIK-spelarna Clara Markstedt, Petronella Ekroth och Linnéa Eriksson. Vaksala SK slutade på näst sista plats i tabellen efter endast tre segrar på de 22 omgångarna och degraderades till Division 2 Mellersta Svealand. Det blev sammanlagt sju tävlingsmatcher från start för henne i Uppsalaklubben innan fokuset åter låg på den civila karriären.

Fanna BK från Enköping hade under Malins korta sejour i Vaksala SK fått upp ögonen för henne och efter mycket om och men lyckades man i slutet av sommaren få hennes namnteckning på ett avtal. Men som under tiden i Uppsala så blev det p g a arbetet inte mycket tid för träningar med laget utan fokus låg på matchspel. Fanna BK spelade 2016 i Division 1 Södra Svealand och slutade på elfte och sista plats efter att Västerås IK utgått ur serien. Tävlingsdebuten för Malin skedde i den 17:e omgången, hemma mot P18 IK (0–2) inför 58 åskådare på Fanna IP i Enköping den 27 augusti 2016 då hon spelade hela matchen i tröja nummer 8. Det blev sammanlagt fem matcher från start för henne i Division 1 Södra Svealand. Säsongen i Fanna BK gav mersmak och suget efter att satsa på fotbollen återvände igen.

Det blev trots boende utanför Stockholm en fortsättning i Fanna BK då man 2017 spelade i Division 2 Mellersta Svealand och då det behövdes spelade hon även på mittfältet. Tröjnumret var under den andra säsongen i klubben nummer 10. Det första målet för Fanna BK kom i den sjunde omgången, borta mot Gimo IF FK (2–0) inför 20 åskådare på Idrottsgården i Gimo den 3 juni 2017 då hon fastställde slutresultatet i den 48:e minuten. Det blev spel i 16 matcher, varav 15 från start, i seriespelet och hon svarade för sammanlagt tio mål. Hon svarade för två mål i matcherna mot FC Djursholm (h) samt Rimbo IF (b) och mål mot Gimo IF FK (b), Norrby SK (b), Sollentuna FK (h), IFK Västerås FK (h), Tierps IF (b) och Forsby FF (b). I Upplandscupen gick man vidare från gruppspelet och avancerade fram till semifinal där man föll mot Rimbo IF (2–6). Malin spelade samtliga fyra matcherna och svarade för två mål. I juli 2017 utsågs Malin Broberg till EP-områdets främsta damspelare där veteranen och den före detta landslagsspelaren Frida Östberg var tvåa.

Den 8 januari 2018 meddelade IF Brommapojkarna på sin hemsida att man skrivit kontrakt med Malin Broberg som under säsongen spelade i Division 1 Södra Svealand. Hon blev i BP lagkamrat med de före detta AIK-spelarna Daniella Novaković, Eldina Ahmić, Elin Sjölander, Estibaliz Montes de Oca Muñoz, Filippa Wallén och Felicia Thörngren. Debuten för BP skedde i seriepremiären, borta mot Älvsjö AIK FF (3–0) inför 169 åskådare på Älvsjö IP den 15 april 2018 då hon i tröja nummer 11 inledde på bänken innan hon ersatte Michaela Larsson i den 66:e minuten. Redan i den andra omgången, hemma mot Tyresö FF (2–1) hade hon lagkaptensbindeln på vänsterarmen och hon var sedan kapten resten av tiden i klubben. Det första målet kom borta mot Boo FF (1–1) inför 100 åskådare på Boovallen den 28 april 2018 då hon fastställde slutresultatet i den 79:e minuten.

Den sista matchen för BP spelade hon den 7 augusti 2018 då man tog emot Älvsjö AIK FF (5–0) inför 83 åskådare på Grimsta IP. I mitten av augusti 2018 värvades Malin Broberg till AIK och det blev sammanlagt elva tävlingsmatcher, varav nio från start, och fyra mål för BP som vid hennes övergång till Gnaget ledde Division 1 Södra Svealand. Målen kom i seriematcherna mot Boo FF (b) och mot P18 IK (b) då hon svarade för bortalagets två första mål samt segermålet i Svenska cupmatchen mot Älvsjö AIK FF (3–2). Hon spelade även en match från start i Victoria cup för BP då de besegrade Täby FK med 4–0 och Malin svarade för matchens två första mål.

Avtalet mellan AIK och Malin Broberg sträckte sig över resten av säsongen och hon tilldelades tröja nummer 21. Debuten för AIK skedde hemma mot Sundsvalls DFF (6–2) i Elitettan inför 197 åskådare på Skytteholms IP i Solna den 25 augusti 2018 då hon inledde på bänken under chefstränaren Christer Lundins ledning och ersatte tvåmålsskytten Nicole Odelberg Modin i den 76:e minuten. Den första matchen från start spelade hon i den efterföljande omgången hemma mot IK Uppsala Fotboll (1–2) då AIK tappade en tidig 1–0-ledning. Det första målet för AIK kom den 15 september 2018 då man tog emot Asarums IF FK (3–3) inför 250 åskådare på Skytteholms IP. AIK låg under med 0–2 inför den andra halvleken, men i den 56:e minuten svarade Malin Broberg för 3–2-målet då hon sköt ett skott med vänsterfoten från ca 20 meter som överlistade målvakten Elin Vaughan. Det blev sammanlagt tio tävlingsmatcher, varav nio från start, och ett mål för henne under hösten då hon bidrog med ett vägvinnande spel på mittfältet då AIK slutade på nionde plats i tabellen.