Den 25 juli 2019 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Nabil Bahoui om ett kontrakt som sträcker sig till och med den 31 december 2022.

• Vikt
    --
  • Födelseort
    Solna, Sverige

Nabil Bahoui, född tisdagen den 5 februari 1991 på Karolinska sjukhuset i Solna och uppvuxen i Västertorp, inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben Mälarhöjdens IK innan han gick över till IF Brommapojkarna vars A-trupp han tillhörde från 2008. 2012 blev ett genombrottsår för Nabil i BP då han på 28 starter svarade för 21 poäng (15 mål och sex målgivande passningar) i Superettan i det Brommapojkarna som kvalificerade sig för Allsvenskan. Merparten av matcherna spelade han till vänster på mittfältet och de 21 poängen gav honom en tredjeplats i Superettans totala poängliga. Under 2012 hade han även flest avslut (91) i hela Superettan och svarade också för ett hattrick borta mot Trelleborgs FF (4–0) den 2 oktober 2012. Den 8 november 2012 lämnade han BP efter att kontraktet löpt ut och han skrev på för AIK efter att parterna tecknat ett kontrakt som löpte över tre och ett halvt år.

Tävlingsdebuten för AIK skedde hemma mot Halmstads BK (1–2) i Svenska cupens gruppspel inför 3 753 åskådare på Skytteholms IP i Solna den 3 mars 2013 då han spelade som vänstermittfältare hela matchen. Det första målet i AIK-tröjan kom den 1 april 2013 då han i den allsvenska premiären borta mot IF Elfsborg (2–2) inför 15 861 åskådare på Borås Arena svarade för 1–0-målet i det soliga vädret efter att ha stött in Henok Goitoms stolpretur i mål i den 53:e minuten. Det blev 33 tävlingsmatcher samt nio mål och nio målgivande passningar under den första säsongen i AIK då klubben slutade på andra plats i Allsvenskan.

Den 17 januari 2014 debuterade Bahoui i det svenska A-landslaget under förbundskapten Erik Hamréns ledning då Sverige besegrade Moldavien med 2–1 på Mohammad Bin Zayed Stadium i Abu Dhabi och AIK-mittfältaren spelade hela matchen i tröja nummer 6. Han har hittills spelat åtta A-landskamper och en U19-landskamp för Sverige. Under säsongen med AIK spelade han 30 tävlingsmatcher samt svarade för 15 mål och tolv målgivande passningar då klubben slutade på tredje plats i Allsvenskan. De 15 gjorda målen gjorde honom till klubbens interna skyttekung med ett mål mer än Henok Goitom. Den 5 oktober 2014 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Nabil Bahoui om en kontraktsförlängning till och med den 31 december 2016.

Under 2015 spelade Nabil tolv tävlingsmatcher för AIK under vårsäsongen och svarade för åtta mål och tre målgivande passningar. Den 8 juli 2015 meddelade AIK Fotboll att man var överens med den saudiarabiska klubben Al-Ahli Saudi Football Club om villkoren för en övergång för Nabil Bahoui. Det blev endast ett halvår i Saudiarabien innan han den 31 januari 2016 värvades av den tyska klubben Hamburger SV och kontraktet mellan parterna gällde fram till sommaren 2017. Debuten i Bundesliga skedde den 6 mars 2016, hemma mot Hertha BSC (2–0) inför 46 136 åskådare på Volksparkstadion i Hamburg då Nabil inledde på bänken i tröja nummer 21 under managern Bruno Labbadias ledning. I den 88:e minuten ersatte han mittfältaren och tvåmålsskytten Nicolai Müller. Det blev sammanlagt sex matcher, varav två från start, för Bahoui i Bundesliga under säsongen.

Säsongen 2016/17 blev tuff för svensken med spel i endast en match, den 24 september 2016 hemma mot FC Bayern München (0–1) inför 57 000 på Volksparkstadion. Nabil byttes då ut i den 67:e minuten vid ställningen 0–0. Dagen efter förlusten fick managern Bruno Labbadia sparken och ersättaren Markus Gisdol prioriterade andra spelare. Sommaren 2017 kom Bahoui överens med schweiziska Grasshopper Club Zürich om ett treårsavtal. Debuten för Grasshoppers skedde den 29 juli 2017, hemma mot Young Boys (0–4) i den andra omgången av Super League. Nabil inledde på bänken i tröja nummer 21 under managern Carlos Berneggers ledning, men ersatte Charles Pickel i den 68:e minuten vid ställningen 0–2. Det blev matchspel för honom fram till i december 2017, sammanlagt tolv matcher i Super League samt två matcher i den inhemska cupen.

Den 20 februari 2018 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Grasshopper Club Zürich om villkoren för ett lån av Nabil Bahoui fram till och med den 30 juni 2018. Comebacken i Gnaget skedde den 24 februari 2018, borta mot IK Oddevold (2–1) i Svenska cupens gruppspel inför 1 118 åskådare på Kamratgården i Uddevalla då han startade i tröja nummer 17 och svarade för 2–0-målet i den 25:e minuten. Det blev sammanlagt spel i 15 tävlingsmatcher, varav tolv från start, fram till sommaruppehållet då han återvände till Zürich. Han svarade för fyra mål och fem målgivande passningar i AIK-tröjan under säsongen som slutade med SM-guld för Gnaget.

Återkomsten i Schweiz gav mycket speltid under nye managern Thorsten Fink. Bahoui spelade i 17 matcher, varav 15 från start, fram till december 2018 och han svarade för tre mål. Det blev även en match från start i den schweiziska cupen. Debutmålet i Super League gjorde han den 4 augusti 2018, borta mot FC Basel (2–4) inför 25 313 åskådare på St. Jakob-Park i Basel då han reducerade till 1–4 i den 72:a minuten. Tre veckor senare blev han stor matchhjälte då han svarade för båda målen i hemmamötet med FC Sion (2–1). Den 31 januari 2019 meddelande Grasshoppers att parterna kommit överens om att avsluta kontraktet. I februari 2019 blev han klar för den holländska klubben De Graafschap då ett ettårskontrakt, som kunde brytas under sommaren, tecknades.

Debuten i den holländska högstaligan Eredivisie skedde den 1 mars 2019, hemma mot ADO Den Haag (1–1) inför 12 498 åskådare på Stadion De Vijverberg i Doetinchem. Nabil inledde på bänken i tröja nummer 11 under managern Henk de Jongs ledning innan han ersatte Daryl van Mieghem i den 70:e minuten. De Graafschap slutade på 17:e och näst sista plats i tabellen och fick kvalspela för att försöka hänga kvar, men man föll i den sista omgången med 2–3 mot Sparta Rotterdam och åkte ner i Eerste Divisie. Det blev sammanlagt elva tävlingsmatcher, varav sju från start, för honom i Eredivisie och i det efterföljande kvalet. Han svarade för ett mål i kvalet, borta mot Sparta Rotterdam (2–1) den 25 maj 2019 då han gjorde 1–1-målet i den 67:e minuten.

Nabil Bahoui har inför comebacken i AIK 2019 spelat 90 tävlingsmatcher i AIK-tröjan och han har svarat för 36 mål och 29 målgivande passningar i dessa matcher.