Tibble Gymnasium

I samverkan med Täby FK bedriver AIK fotbollsträning vid tre tillfällen per vecka för spelare som företrädesvis kommer från samarbetsklubben Täby FK samt från klubbar i övriga Stockholm norrort. Verksamheten är certifierad inom ramen för NIU, Nationell Idrottsutbild- ning, i enlighet med SvFF/RF:s riktlinjer. Individuellt val finns dessutom som ett val för de elever som önskar färre antal träningstillfällen.

Utbildning
Den utbildning/träning som bedrivs följer SvFF:s riktlinjer för idrottsgymnasier vilket innebär 300 timmar idrott (Specialidrott A och B) under tre år och består av såväl praktisk individuellt inriktad träning som teori och ledarskap. I träningen ingår även fysisk träning, specialträning och målvaktsträning samt rehabträning för skadade spelare. Eleverna får betyg i detta individuella val. Utbildningen genomförs i enlighet med SvFF:s certifieringskrav för gymnasieskolor med fotboll på schemat vilket bl.a. innebär att de tre träningspassen bedrivs på förmiddagstid och med grupper väl anpassade för individuell träning.

Anläggningar
Träning på Tibblevallen (konstgräs) och i Tibblehallen. Skolan har även tillgång till simhall och gym för rehabträning.

Instruktörer
Vi erbjuder kunniga och erfarna instruktörer, som uppfyller SvFF certifieringskrav och de arbetar även som tränare i föreningarna.

Kontakt med spelarens förening
För att säkerställa samordningen med spelarens träning i sitt lag och skolträningen så har vi kontakt med spelarens förening och tränare.

Kommunikationer
Tibble Gymnasium har bra kommunikationer både med buss och med Roslagsbanan. Från Stockholms C tar det ca 25 min till Tibble Gymnasium som ligger i direkt anslutning till Täby Centrum.

Ansökan
Du som söker ska ha behörighet till gymnasieskolan. Du ska dessutom:
– vara ambitiös och målmedveten
– vara talangfull och träningsflitig
– vara envis och studiebenägen

Så här gör du om du vill söka
Gymnasieansökan sker via www.gymnasieintagning.se senast den 15 februari om du bor i Stockholms län med undantag för Södertälje och Norrtälje kommun. Vid ansökan utanför Stockholms län, se respektive kommuns handläggningstid. Ansökan till idrottsalternativet fotboll gör du samtidigt som du söker gymnasieprogram genom att skicka in blanketten som finns under “bilaga”.

Läs mer om Tibble Gymnasium
På Tibble Gymnasium kan du gå fotbollsinriktningen oavsett om du väljer Idrott-Hälsa-Ledarskap (IHL), Samhällsvetenskapsprogrammet (SP) eller Naturvetenskapsprogrammet (NV). Vill du satsa på kombinationen med fotbollsträning och gymnasiestudier av högsta kvalitet? Om du ska välja gymnasium och vill gå i ett gymnasium där det satsas på idrott men är osäker på om du kommer att hinna med träningen? Då har vi ett tips till dig. Gå in på Tibble Gymnasiums hemsida.

Kontakt Tibble Gymnasium: Göran Cumzelius, skolansvarig. 070 – 975 29 12, goran.cumzelius@tibble.nu.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll