Nedan följer vanliga frågor och svar för årskort till AIK Fotboll säsongen 2024. Fortsätter du att scrolla hittar du även steg-för-steg-guider för att underlätta ditt köp.
priskarta-friends-2024

Sektioner och priser på Friends Arena 2024.

Vad är nytt inför 2024?

 • Ett systembyte för biljetthantering kommer att ske, från och med 2024 kommer alla biljetter hanteras via AXS.
 • Det kommer inte vara möjligt att få sitt namn skrivet på det fysiska plastkortet.
 • Den som inhandlar årskortet är också den enda som kommer kunna hantera det. Det vill säga, den som köper årskortet är den som kommer att kunna använda funktioner som t.ex “dela ditt årskort”.
  – Väljer man det digitala årskortet kommer man endast få tillgång till det via det biljettkonto som användes vid köpet.
  – Det fysiska plastkortet kan användas av valfri supporter för entré till AIK:s hemmamatcher.
 • Inga årskort kommer att skickas ut med posten förens systembytet är genomfört, vilket kommer ske månadsskiftet januari/februari 2024. Det betyder att inga fysiska årskort kommer att kunna skickas ut till julafton. Däremot kommer det finnas möjlighet att få tillgång till ett gåvokort för att lägga under granen. Man får enklast tag på ett sådant genom att ladda ned det via aikfotboll.se, eller hämta ut ett i AIK shop utan extra kostnad.
 • Årskortet 2024 kommer finnas digitalt direkt i din mobiltelefon. Önskar man att få tillgång till ett fysiskt kort tillkommer en extrakostnad på 79 SEK.
 • Mer utförlig information om allt detta hittar du via den här länken.

Vad ingår i mitt årskort?

 • Samtliga 15 seriematcher på hemmaplan 2024 ingår i årskortet. Under herrarnas derbymatcher mot Hammarby och Djurgården på Friends Arena kommer årskortsinnehavare på Familjeläktaren flyttas till läktare 2 och 3, då den södra kortsidan blir bortaklack. Man har då 3 – 7 dagars förtur att plocka ut sin biljett innan det allmänna släppet. Information om detta kommer på mail, samma antal biljetter som årskort gäller. Efter förturen kan vi inte längre garantera en plats.
 • Hemmamatcher i Svenska Cupens gruppspelsfas ingår i mån av plats* (* kapaciteten på Svenska Cupens hemmamatcher kan variera beroende på var matchen spelas. Det är inte ovanligt att de spelas på Skytteholms IP vilket i regel innebär en lägre kapacitet än antal sålda årskort. Då gäller först till kvarn).
 • När möjlighet finns ges också förtur till köp av biljetter till vissa bortamatcher samt eventuella Europamatcher på hemmaplan.

Hur uppdaterar jag min leveransadress?

 • Logga in med mail och lösenord på denna länk för att uppdatera dina kontouppgifter.

När kan jag förnya mitt årskort?

 • Förnyelseperioden inleds den 25 oktober kl 10.00 och avslutas den 26 november kl 23:59. Under denna period så kan du som har årskort säsongen 2023 förnya din gamla plats eller byta till en ny.

När börjar korten skickas hem?

 • Mer information kommer. Observera att det fysiska plastkortet inte kommer att levereras innan systembytet till AXS.

Kan jag förnya mitt årskort men byta plats?

 • Ja, en guide för detta finner du längre ned på sidan.

Kan jag köpa årskort i AIK Shop?

 • Ja, det går bra att köpa årskort i AIK Shop men själva kortet kommer att skickas hem till dig.

Kan jag hämta mitt årskort i AIK Shop?

 • Nej, tyvärr inte.

När kan jag som inte hade årskort 2023 köpa ett kort?

 • Den 27 november kl 10.00 öppnas nyförsäljningen upp.

Vad innebär reducerat pris?

 • Reducerat pris avser barn i åldern 5 till 16 år samt pensionärer. Priset avser även studenter som väljer att köpa årskort på Norra stå.

Kan jag delbetala mitt årskort?

 • Ja, när du köper ett årskort så får du välja på Kort, Faktura och Kredit. Välj Kredit för att dela upp betalningen via Swedbank Pay.

Hur byter jag ägare på mitt årskort?

 • Skiftet till det nya biljettsystemet kommer att göras i början av 2024. När allt är på plats så följer en period då du kan logga in på ditt nya konto och själv överföra ett eller fler årskort till någon annans konto permanent. Den personen tar då över kortet för hela säsongen. Information om hur man går tillväga kommer att uppdateras närmre systembytet.

Hur köper jag ett kort till någon annan?

 • Vill man köpa årskort till någon annan än sig själv, är rekommendationen att man köper det via det biljettkonto som ägs av den tilltänkte årskortsinnehavaren. Ska man köpa ett årskort i present så är det möjligt att köpa det på ett konto som inte är kopplat till den tilltänkte innehavaren. Observera däremot att årskortet kommer behöva överföras till korrekt biljettkonto. Mer information om hur man överför årskortet kommer vid ett senare tillfälle.

Jag har tappat bort mitt årskort, hur gör jag?

Hur delar jag min årskortsbiljett om jag inte själv kan gå?

 • Mer information kommer.

FAKTA ÅRSKORT 2024

VAD?
– Samtliga 15 seriematcher på hemmaplan
*Som årskortsinnehavare på familjeläktaren till herrarnas seriespel kommer man flyttas upp till läktare 2 på derbyna mot Djurgården och Hammarby. Man har ett antal dagar förtur att hämta ut sina biljetter innan vi släpper upp tillägnade sektioner på derbyn till allmän försäljning. Då kan vi inte längre garantera en plats.
– Hemmamatcher i Svenska cupens gruppspel 2024 ingår i mån av plats.*
– När möjlighet finns ges också förtur till köp av biljetter till vissa bortamatcher samt eventuella Europamatcher på hemmaplan.

* Det kommer finnas ett sista datum för att köpa årskort för att man ska ges möjlighet att hämta ut en biljett till Svenska cupens hemmamatcher i gruppspelet. Det kommer också vara ett tidsbegränsat antal dagar då man kan hämta ut sina biljetter.

NÄR?
– Förnyelseperiod 25 oktober till 26 november
Under den här perioden kan du som hade årskort 2023 välja att förnya din plats samt köpa till fler platser. Om du INTE förnyar din plats senast den 26 november kl 23:59 kommer din/dina reserverade plats/platser att makuleras och det är inte säkert att du kan sitta på samma platser 2024.

– Bytesperiod 25 oktober till 26 november
Under den här perioden kan du som har förnyat ditt årskort byta till alla tillgängliga platser.

– Nyförsäljning 27 november
Alla tillgängliga platser släpps upp till allmän försäljning den 27 november kl 10.00.

VAR?
– Du köper enklast ditt årskort på årskort.se.
Köper du årskortet online kan du som privatperson eller företag välja att delbetala ditt årskort via Swedbank Pay.

– Årskortet 2024 kommer finnas digitalt direkt i din mobiltelefon. Önskar man att få tillgång till ett fysiskt kort tillkommer en extrakostnad på 79 SEK

Alla frågor kring årskorten hanteras enklast via e-post på arskort@aikfotboll.se.

VILLKOR
Alla årskortsinnehavare har genom sitt köp accepterat de villkor som gäller för AIK Fotbolls årskort. Likaså ansvarar årskortsinnehavare som lånar ut sitt årskort att användaren följer villkoren.

Säkerhet: AIK Fotboll förbehåller sig rätten att stänga av årskortsinnehavare som inte uppträder i enlighet med gällande säkerhets- och ordningsregler. Ingen kompensation utgår till årskortsinnehavaren. Läs mer om ordningsreglerna på AIK Fotbolls hemsida.

Förlorat årskort: Anmäls till AIK Fotboll genom att mejla arskort@aikfotboll.se. För att få ett nytt kort så behöver du besöka AIK shopen för att beställa och betala 79 SEK. Det förlorade årskortet kommer att makuleras.

Flyttade eller avbrutna matcher, ändrade speldatum och ändrade spelplatser: AIK Fotboll ersätter inte årskortsinnehavare för matcher som flyttas och får nytt speldatum, avbryts alternativt spelas utan publik p g a beslut som inte fattas av AIK Fotboll. AIK Fotboll kommunicerar flyttade matcher och ändrade speldatum via hemsidan, nyhetsbrev och i sociala medier. Det ligger i årskortsinnehavarens intresse att besöka www.aikfotboll.se för aktuell information.

Entréer: Observera att den entré som står på ditt årskort kan komma att ändras på enstaka matcher om arrangemanget kräver det. Detta meddelas via www.aikfotboll.se.

Priser: Observera att priset på årskort kan komma att ändras utan förvarning. Detta meddelas via www.aikfotboll.se.

KONTAKT
All information kring biljetter och årskort finns på www.aikbiljett.se eller www.arskort.seBehöver du hjälp med frågor som till exempel platsbyten, transaktionsfrågor, utebliven biljett vid köp eller tekniska fel hänvisar vi till AXS supporten. Övriga generella frågor hänvisas till biljett@aikfotboll.se.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll