Supporterakademin

Utbildningsprogram för supportrar

I ett samarbete mellan AIK Fotboll och AIK-alliansen startade 2013 ett utbildningsprogram för AIK-supportrar upp till 25 år. Framstående AIK:are och andra gästföreläsare från näringsliv, politik och opinionsbildning kommer under Supporterakademin att berätta om sina erfarenheter och tips. Supporterskapet och AIK är ständigt under luppen, därför är det viktigt att utveckla fler smarta och drivna supporterföreträdare. Programmet startades med hjälp av pengar som AIK Fotboll öronmärkt för supporterändamål.

Supporterakademin startades för att utveckla AIK:s supporterkultur och utrusta framtidens supporterledare med verktyg för att kunna påverka i viktiga frågor och hantera komplexa problemställningar, oavsett om det är en framtida arenafråga, att organisera och engagera medlemmar eller hantera AIK- och supporterfrågor mot journalister och politiker. Programmet skall utveckla deltagarna i fem ämnen:

– Skrivande
– Opinionsbildning
– Makt och politik
– Organisation och ledarskap
– Kreativitet

Första upplagan av Supporterakademin började i november 2013. Varje höst kommer information om den nya Supporterakademin och ansökan mejlas till akademin@aik-alliansen.se. Skriv “Supporterakademin” i ämnesraden. Tipsa gärna andra AIK:are du känner om att man kan ansöka till programmet.

För frågor kring detta kontakta AIK:s SLO:er på slo@aik.se.

Text: AIK-alliansen

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll