• Fjärdedomare
    Enzo Vesprini
2018.04.18, kl 19:00

Stark andra halvlek räddade AIK-poäng

AIK fortsätter på den inslagna vägen ”2–0 hemma, 1–1 borta” efter en stark andra halvlek på Behrn Arena. Henok Goitoms kvittering framför den högsjungande bortaklacken och debutanten Robin Janssons stabila insats i backlinjen stack ut som svartgula ljuspunkter denna soliga onsdagskväll.
180418 AIK:s startelva infšr fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan …rebro och AIK den 18 april 2018 i …rebro.

AIK:s startelva

29

1–0 till Örebro. Hemmalaget, som varit piggast inledningsvis, tar ledningen på en fast situation. Och det är ett mål många som framkallar viss déjà vu-känsla hos många AIK:are, men då i roligare sammanhang. Det är nämligen förre AIK-backen Martin Lorentzson som kommer först på Nahir Besaras vänsterhörna och kan skarva in bollen på första stolpen, likt han gjort vid flertalet tillfällen i den svartgula tröjan. Oscar Linnér är på nicken med högerhanden men lyckas inte hålla den på rätt sida mållinjen.

45

Den första halvleken tillhör ÖSK, även om vi ser viss uppryckning från AIK:s sida sista tio minuterna innan halvtidsvilan. På ämnet ”släkten är värst” håller Kennedy Igboananike AIK-försvaret i arbete, medan Ahmed Yasin är den som är närmast att näta för gästerna på sin gamla hemmaarena, men hans hårda högervolley träffar inte målet. I slutet drabbas AIK dessutom av ett nytt bakslag då Tarik Elyounoussi tvingas avbryta matchen med en underkroppsskada, i hans ställe byts Nicolas Stefanelli in.

53

1–1! AIK kommer ut till andra halvlek som ett helt nytt lag, starkt påhejad av de tillresta supportrarna. Och redan efter åtta minuter kommer utdelningen – Nabil Bahoui slår en genomskärare till Robert Lundström som stormar fram längs högerkanten. Hans efterföljande inlägg sitter perfekt på Henok Goitoms panna och kvitteringen är ett faktum.

62

Efter målet fortsätter AIK att dominera händelserna och trycket mot hemmalagets mål är hårt. Inhopparen Stefanelli rycker till sig ett friläge som avstyrs av hemmamålvakten Oscar Jansson, och Nabil Bahoui har ett farligt frisparksläge, men skottet susar strax över ribban.

90

Örebro spelar upp sig sista fjärdedelen av matchen och båda lagen går för segermålet, men 1–1 står sig matchen ut. Det sista av betydelse som händer är i stället när Nicolas Stefanelli två minuter in på övertiden får sitt andra gula kort för kvällen och visas ut.