AIK Fotboll arrangerar kvällsfotboll för unga i förorten

2023.10.26, kl 13:00
Trueballer är ett initiativ där AIK Fotboll och Truecaller arrangerar kvällsfotboll för barn och ungdomar i Hagalund och Husby. Med fotbollens kraft vill de vara med och förändra samhället till det bättre.
– Vår målsättning är att arrangera kvällsfotboll på fler platser i Stockholm, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig på AIK Fotboll.

Trueballer är ett initiativ som startade vid början av året där AIK Fotboll, i samarbete med huvudpartner Truecaller, arrangerar kvällsfotboll i Hagalund och Husby. Detta initiativ äger rum varje fredag på respektive plats och alla barn och ungdomar, oavsett var de bor, hälsas varmt välkomna att delta.

– Fotboll har alltid varit en förenande och inkluderande kraft med förmågan att göra världen till en bättre plats. Genom Trueballer strävar vi efter att använda denna kraft och erbjuda en plats för barn och ungdomar i områden som behöver det som mest. Ett sätt att bygga relationer och broar mellan människor. I tider som dessa måste vi alla ställa oss frågan: vad kan vi göra? Det är viktigare nu än någonsin. Vår målsättning är att vi om ett år arrangerar kvällsfotboll på flera platser runt om i Stockholm, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig på AIK Fotboll.

Truecaller anslöt som huvudpartner till AIK Fotboll för ett drygt år sedan. Trueballer är det första projektet som partnerna genomför tillsammans.

– Truecaller är ett globalt bolag som har gjort resan från förort till världen, och vi förstår vikten av att ha någon som tror på en. AIK Fotboll delar vår vision om att bidra till samhället på ett sätt som sträcker sig bortom den egna horisonten. Med Trueballer gör vi skillnad på riktigt, säger Mariana Raymond, Brand Partnerships Manager på Truecaller.

På den här sidan kan du läsa mer om hur du kan bidra till Trueballer och AIK Fotbolls övriga samhällsengagemang.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll