AIK:s första besök i Irland

2018.07.11, kl 11:45
AIK har spelat i samtliga av de större cupturneringarna i Europa sedan debuten i Bryssel hösten 1965 i den av Uefa då arrangerade Mässcupen. Många länder har besökts under de snart 53 år som passerat sedan dess, men då AIK ställs mot Shamrock Rovers FC i den första kvalomgången till Uefa Europa League så är det första gången som Gnaget besöker Irland.

Säsongen 2018/2019 är AIK:s 25:e säsong i de större europacuperna och Irland blir det 36:e landet som AIK besöker för en bortamatch i en turnering arrangerad av Uefa. Island är det land som AIK har besökt flest gånger, mellan 1996 och 2012 var AIK på den nordliga ön i Atlanten vid fyra tillfällen. Fyra länder har besökts vid tre tillfällen; Danmark, Spanien, Italien och Grekland.

Länderna som AIK har besökt i de större cuperna arrangerade av Uefa: Armenien, Belgien, Bulgarien, Danmark, England, Finland, Frankrike, Färöarna, Gibraltar, Grekland, Holland, Irland, Island, Israel, Italien, Kazakstan, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Ryssland, Schweiz, Skottland, Slovenien, Sovjetunionen, Spanien, Tjeckien, Tjeckoslovakien, Turkiet, Ukraina, Vitryssland, Västtyskland och Wales.

Returmatchen mellan AIK och Shamrock Rovers FC spelas torsdagen den 19 juli 2018, kl 19:00 på Friends Arena. Biljetter till UEL-matchen köps enklast via denna sida.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018