Bortareseinfo: IFK Göteborg - AIK

2018.09.25, kl 13:52
Torsdagen den 27 september 2018 beger sig AIK till Gamla Ullevi i Göteborg för ett möte med IFK Göteborg. Matchen tillhör den 23:e omgången av Allsvenskan. På denna sida finns mycket information som underlättar ert besök och vi rekommenderar att ni förköper era biljetter via länken i denna artikel.

Arenan
Arena: Gamla Ullevi, Göteborg.
Publikkapacitet: 17 000 åskådare.
Bortasektion: A/0 (ståplats), B4 (sittplats).
Kapacitet bortasektion: 1 350 åskådare (ståplats), 363 åskådare (sittplats).
Hitta: http://www.gamlaullevi.se/arenan/hitta-hit/
Kartlänk: http://goo.gl/9olQdu
GPS: Latitud: N 57° 42′ 22.57” Longitud: E 11° 58′ 52.03”
Mer arenainformation: http://www.gamlaullevi.se/arenan/

Biljetter till bortasektionen (priser är inkl serviceavgifter)
AIK har tilldelats sektionerna A/O (ståplats) samt B4 (sittplats).
Förköp: : http://www.ticketmaster.se/artist/ifk-goteborg-biljetter/915569
A/O (vuxen): 165 kr.
A/O (ungdom 5-18 år): 105 kr.
B4 (vuxen): 230 kr
B4 (ungdom 5-18 år): 160 kr,
B4 (student/pensionär): 205 kr.

Vid biljettköp under matchdag tillkommer 20 kr/biljett. Särskilda biljettkassor finns vid yttre grindarna till bortaentrén för den som ändå vill köpa på plats.
Bortakort: Bortakortsinnehavare går till personal med tröja märkt ”supporterkort” vid yttre grindarna, visar upp sitt kort och får en vanlig biljett.
Övrigt: Vi rekommenderar alla att köpa biljett i förväg. Då kan du skriva ut din biljett hemma, få den i din mobiltelefon eller alternativt hämta ut på ombud. Du sparar både pengar och tid i kö.

Entré bortasektionen
Entré A/O och B4 (sittplats) nås via insläppsfållan till entré 1 (södra kortsidan, intill Ullevi Tennisklubb). I entrén finns fyra elektroniska vändkors. Entrén öppnar kl 17:30 och stänger kl 19:45. Visitation sker av hemmalagets publikvärdar. Pyroteknikhundar kan förekomma.

Supporterservice på bortasektionen
Mat och dryck: Ett försäljningsställe med ett flertal kassor.
Utbud: Normalt kioskutbud.
Betalning: Gamla Ullevi är en kontantfri arena, endast kortbetalning accepteras.
Toaletter: Herrar (4 st + rännor) och damer (4 st).

Bortasektionen – tifo / banderoller / capoplatta
Sektion A/O är indelad i tre zoner, som öppnas i mån av behov. Zon 1 är i mitten av sektionen, zon 2 till vänster (om man står vänd mot planen) och zon 3 till höger (vänd mot planen).

Måtten är, något avrundat:
Zon 1: 34*6,5 m (500 pers).
Zon 1+2: 56*6,5 m (1 000 pers).
Zon 1+2+3: 75 m (1 300 pers).

Räcket längst ner på A/O är fritt från reklam och alltså lämpligt för banderoller. På bortasektionen finns tre capoplattor monterade.

Fotoackreditering
Mejla ulf.jornvik@ifkgoteborg.se
För ackreditering, kontakta honom minst tre dagar innan match.

Parkering
Organiserad bussresa: Möjlighet till parkering i inhägnat område (plats för sju bussar) finns efter matchstart, alternativt på anvisning från polis/hemmalagets personal. Även fordon med tifomaterial (motsv) kan beredas plats om önskemål och utrymme finns.

Privatresenärer: Ullevigaraget (under stora arenan) rekommenderas. Dygnstaxa 80 kr.

Samling
I år har vi hittat ett nytt ställe att samlas på i Göteborg, det är puben, John Scott Stable. Dom vill gärna testa och se om det funkar bra. Gör det det så vill dom gärna att vi kommer tillbaka flera år.
Från kl 15:00.
Adress: Kyrkogatan 33
http://johnscotts.se/kyrkogatan/

Övrigt
Bortasektionen A/O är under tak, men det kan regna in om vindarna ligger mot sektionen. Ett nät är uppsatt framför A/O, efter krav från polisen.

IFK Göteborg ansvarar för säkerheten på arenaområdet, det vill säga inne på Gamla Ullevi samt på den yta utanför som avgränsas av Ullevigatan, Parkgatan/Nya Allén samt Smålandsgatan. Här tillämpas IFK Göteborgs regelverk.

På Gamla Ullevi råder förbud mot maskering, det är därför inte tillåtet att medföra ”rånarluvor” in på arenan. Påträffas sådana ombeds man att lämna dem ifrån sig eller stanna på utsidan. Hundar och handhållna metalldetektorer kan komma att användas.

SLO uppmanar
Vänligen respektera att all skadegörelse, inkl klistermärken, faktureras er klubb. Vi uppmanar kraftfullt också även alla att avstå från s.k. ”bangers”, vare sig det gäller samling, marsch eller på arenan. Vi har upprepat dokumenterade hörselskador samt traumatiska upplevelser på personal och supportrar, vilket inte är acceptabelt.

SLO på plats i Göteborg
John Skärlund 070 – 431 12 95
Baran Coskun 073 – 621 83 94

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll