Försäsongsträningen igång

2018.01.11, kl 08:44
Onsdagen den 10 januari 2018 genomfördes den allmänna premiärträningen på Skytteholms IP i Solna då AIK Fotbolls herr- och damlag på allvar inledde fotbollssäsongen. Uppemot 1 500 åskådare var på plats för att ge ledare och spelare extra energi inför den spännande säsongen.

Entréerna på Skytteholms IP slogs upp vid 15-tiden och några tappra supportrar som hade bestämt sig för att under tre timmar trotsa Kung Bore var tidigt på plats, men merparten anlände senare under eftermiddagen. Klockan 15:45 inledde damlaget sitt träningspass under sportchef/chefstränare Christer Lundins och nye tränaren Pierre Gallos ledning. Damerna hade smygstartat med den individuella träningen redan i måndags, men det var första träningen inför publik. När klockan närmade sig 17:00 anlände herrlaget från Karlberg och samtidigt hälsade AIK Fotbolls tf vd Håkan Strandlund åskådarna välkomna till en ny säsong och avslutade med uppmaningen att köpa årskort.

Klockan 17:00 kom herrlaget in på planen och ställde tillsammans med damlaget upp för line-up där speakern Lasse Lindell presenterade samtliga spelare innan lagen gjorde en high-five med varandra och damlaget begav sig till omklädningsrummet samtidigt som herrlaget förberedde sig för årets första av många fotbollspass. Under träningspasset intervjuades Rikard Norling, Björn Wesström, Christer Lundin, Pierre Gallo, Linnéa Eriksson, Stefan Silva, Budimir Janošević och Nils-Eric Johansson innan det var dags att avrunda träningen och efter intervjuer med de närvarande journalisterna bege sig tillbaka till Karlberg.

Under damlagets träningspass var det lätt dimma och -2 till -3 °C (som med vindavkylningen kändes som -2 till -6 °C) och en ostlig vind på 1-2 m/s. Luftfuktigheten var 96% och lufttrycket 1 024 hPa. Under herrlagets träningspass var det mulet och -1 till -2 °C (som med vindavkylningen kändes som -2 till -4 °C) och en sydostlig vind på 1-2 m/s. Luftfuktigheten var 96-97% och lufttrycket 1 024 hPa.

Har du ännu inte förlängt ditt årskort? Fredagen den 12 januari 2018, kl 23:59 är deadline för att förnya ditt årskort inför den kommande fotbollssäsongen och därmed behålla samma plats som du satt på under 2017. Läs mer om AIK Fotbolls årskort på denna sida.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2018