Genrep på Olympia

2023.03.24, kl 15:30
Lördagen den 25 mars 2023 är det dags för herrlagets genrep inför den allsvenska starten om en dryg vecka. AIK beger sig under fredagen ner till Helsingborg för försäsongens sista träningsmatch som spelas på Olympia kl 13:00.

AIK har under försäsongens sex spelade träningsmatcher noterat 2V-2O-2F. Räknar vi med årets spelade matcher i Svenska cupen så är AIK:s facit under nye chefstränaren Andreas Brännströms ledning 4V-3O-3F. AIK åker till Sundets pärla utan bland annat sju spelare från A-truppen som är på landslagssamlingar. I hemmalaget Helsingborgs IF så kommer troligen AIK ställas mot den från Gnaget utlånade mittfältaren Erik Ring som startade i deras tre spelade gruppspelsmatcher i Svenska cupen 2022/2023. Träningsmatchen sänds live av discovery+ med start kl 12:50.

AIK brukar inte spela träningsmatcher på Olympia och lördagens match är den första genom tiderna som vi har noterad på Olympias stora plan. Den 18 mars 1962 möttes AIK och Helsingborgs IF på Olympias lilla plan och hemmalaget vann med 2–0 (0–0) efter två mål av innern Roland ”Konjak” Olsson. Helsingborgs IF kom till den aktuella träningsmatchen med backen Bert Olsson i mål och han svarade för en bra match och hindrade Björn ”Lill-Garvis” Carlsson och Lennart Backman från målkänning.

Den 18 mars 1962 avslutades även VM i ishockey i USA där Sverige vann VM-guldet för tredje gången genom tiderna. Ett av de största minnena från turneringen är Lennart Hylands klassiska referat då Sverige besegrade Kanada med 5–3 (2–0, 2–1, 1–2) i Colorado Springs och det sista målet gjordes i öppet mål av Nils Nilsson till kommentatorns bevingade ord ”den glider in i måål, den glider in i m-å-å-å-å-l”. AIK representerades av backen Bert-Ola Nordlander och målvakten Kjell Svensson.

AIK inleder söndagen den 2 april 2023 Allsvenskan på Örjans vall i Halmstad då Halmstads BK står för motståndet.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll