Rickson Mansiamina lånas ut

AIK Fotboll är överens med Göteborgsklubben Gais om en utlåning av Rickson Mansiamina. Utlåningen gäller omgående och fram till den 15 juli 2017 då sommarens transferfönster öppnar.

– Rickson är i samma situation som de övriga spelarna vi valt att låna ut. Han behöver speltid för att förbättra sin konkurrenssituation i AIK. Gais erbjuder en bra tränings- och tävlingsmiljö och blir förhoppningsvis ett bra nästa steg för honom, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

19-årige Rickson Mansiamina, född den 9 juli 1997 i Huddinge, började under 2015 att träna kontinuerligt med A-truppen efter att ha spelat i AIK:s juniorlag. Tävlingsdebuten skedde den 5 mars 2016, hemma mot Falkenbergs FF (2–1) i Svenska cupens gruppspel då han ersatte Eero Markkanen i den 84:e minuten.

Den 13 april 2016 meddelade AIK Fotboll att klubben skrivit ett avtal med Rickson Mansiamina som sträcker sig över 2018. Samtidigt meddelades att Mansiamina skulle lånas ut till IFK Helsingfors i Veikkausliiga, den finska högstaligan, fram till och med sommarens transferfönster. Den 10 juli 2016 meddelade klubben att Mansiamina återvänder till AIK efter att ha spelat sammanlagt nio matcher för IFK Helsingfors i Veikkausliiga under sin utlåningsperiod.

Gais spelar i Superettan och inleder seriespelet söndagen den 2 april då man möter Norrby IF på Borås Arena. Klubben slutade 2016 på åttonde plats i tabellen och spelar sina hemmamatcher på Gamla Ullevi i Göteborg.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019