Svartgul matlåda

Hjälp oss att leverera 10 000 måltider till Stockholms vårdpersonal

Sjukvården i Stockholm befinner sig för närvarande i ett mycket akut läge som saknar motsvarighet i Sveriges moderna historia. För AIK Fotboll ligger denna situation bara en utspark bort, från Nationalarenan till Karolinska Universitetssjukhuset.

Därför vände vi oss för en vecka sedan till vårdpersonalen själva och frågade vad vi kunde göra för att hjälpa till. Det stod klart att många inte har möjlighet att köpa mat så att de får i sig näring under de ofta mycket långa arbetspassen. Restaurangutbudet och tillgängligheten i närheten av sjukhusen är ofta begränsad, liksom tiden.

Som en stor aktör i civilsamhället med många starka relationsband runtom i Stockholm tog vi därför initiativ till Svartgul matlåda. Med hjälp av AIK-trogna restauranger och i samarbete med flera av Stockholms sjukhus levererar vi nu mat i stor skala till den hårt arbetande vårdpersonalen. Dessutom kommer vi även att leverera matlådor till människor i behov, exempelvis personer som är i riskgruppen och som av den anledningen sitter isolerade i sina bostäder.

Det är ett sätt att visa vår uppskattning, men framförallt också ett sätt att lösa det praktiska problem som flera vårdarbetare beskrivit för oss. Samtidigt är det ett sätt att stötta restaurangnäringen, nu när den också befinner sig i kris.

Svartgul matlåda är ett initiativ som inleddes den 2 april. Målet är att leverera 10 000 måltider till Stockholms vårdpersonal under de följande två veckorna.

Projektet finansieras av oss AIK:are, och alla andra som vill bidra. Arbetet bedrivs av ideellt arbetande krafter.

Klicka här för att komma till AIK Shop, där du enkelt kan köpa en eller flera matlådor för priset 100 SEK/styck. OBS: Vi ber er att ignorera det automatiska mailutskicket ni får från DHL med spårningsnummer när ni genomför ert köp.

Vid frågor eller förslag kring initiativet, maila till svartgulmatlada@aikfotboll.se

Här nedan finner du mer information om de restauranger som är med och gör initiativet Svartgul matlåda möjligt.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll