Premiärinfo: Extra biljettsläpp, andrahandsförsäljning, beslut om läktare 3

2019.03.26, kl 18:00
AIK Fotboll har, med fem dagar kvar till matchen mot Östersunds FK, sålt över 23 200 biljetter. Antal sålda biljetter per timme ökar hela tiden och vi siktar på att överträffa den tidigare rekordsiffran för en seriepremiär från 2014 då 30 650 personer kom för att se AIK möta IFK Göteborg.

Det normala läget för AIK Fotbolls arrangemang är att öppna läktare 1 och läktare 2. Detta ger oss en kapacitet på mellan 30 000 och 31 500. Det varierar bland annat beroende på den specifika ståplatskapaciteten för just den matchen, men även andra spärrar så som säkerhetsblockar och bortasektionens storlek. Vi planerar alltid våra matcharrangemang i en balans mellan stämning och atmosfär i kombination med ekonomiska förutsättningar (potentiella biljettintäkter i relation till kostnader att öppna upp en sektion). Med hänsyn till dessa utgångspunkter vill vi att det ska kännas möjligt att nå över 40 000 åskådare för att det ska finnas en poäng med att öppna läktare 3.

AIK Fotboll har därför fattat beslutet att inte öppna läktare 3 till försäljning inför matchen mot Östersund FK.

Vi kommer däremot att släppa upp ett visst antal biljetter till läktare 1 och 2 på torsdag kl 10:00. När dessa biljetter är släppta görs inga fler biljettsläpp utan vi satsar på att, tillsammans med alla supportrar, jobba för ett slutsålt och kokande Friends Arena.

AIK Fotboll vill också understryka att biljetter köps på aikbiljett.se alternativt i AIK Shop eller Friends Arena under matchdag. Inga övriga försäljningskanaler, så kallad andrahandsförsäljning, är sanktionerade av AIK Fotboll och du riskerar att köpa ogiltiga biljetter utan möjlighet till återköp om du väljer att köpa dem på något annat sätt. Vi ber er vara extra noggranna när ni söker efter biljetter till AIK-matcher då många företag har köpt annonsplats för att komma högst upp i söklistan.

Varmt välkomna till Nationalarenan Friends Arena nu på söndag kl 15:00!

Text: Fredrik Söderberg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll