AIK Fotboll uppdaterar policy för läktare 3

2022.04.04, kl 13:45
AIK Fotboll beslutade inför säsongen 2020 att inte sälja biljetter till Friends Arenas tredje läktare. Stängningen var avsedd att gälla på permanent basis i syfte att dels öka incitament till att köpa årskort men också att verka för tidigare biljettköp. I samband med att coronapandemins publikrestriktioner släppte gjordes en temporär förändring i denna policy vilket har skapat frågor från klubbens medlemmar och supportrar. Nedan följer en uppdatering och förtydligande kring AIK Fotbolls policy för läktare 3.

Annons

AIK Fotboll kommer fortsatt att hålla läktare 3 stängd som standard. Det kan dock finnas undantag där beslutet kan komma att ändras. Dessa undantag gäller givet att:

  • Läktare 1 och 2 säljer slut senast 10 dagar innan match.
  • Biljettsläpp sker senare än 10 dagar innan match och läktare 1 och 2 säljer slut inom loppet av 10 timmar från släpp. (exempelvis en slutspelsmatch i Svenska cupen eller en kvalmatch i Europaspel)
  • Färre än 10 dagar återstår till match och läktare 1 och 2 säljer slut inom loppet av 10 timmar från en extraordinär händelse. Detta förutsätter att läktare 1 och 2 vid den extraordinära händelsens inträffande är såld till maximalt 2/3 av den totala kapaciteten. (exempelvis vid avgörande match i seriespel)
  • Restriktioner eller ombyggnationer minskar den totala kapaciteten för läktare 1 och 2 med 25% eller mer.

Med ovan justeringar är förhoppningen att skapa en tydlighet vid vilka scenarier som kan ge bäst förutsättning för AIK Fotboll att fortfarande uppfylla det grundläggande syftet samtidigt som klubben ger ökad tillgänglighet vid större matcher och tar tillvara på potentiella större biljettintäkter.

Biljetter till kommande hemmamatcher köper du via aikbiljett.se

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll