Derbyinformation: AIK – Djurgården (herr)

2024.04.19, kl 16:30
Söndagen den 21 april 2024 tar AIK emot Djurgården i omgång 4 av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan, Friends Arena sker kl 14:00.

I skrivande stund finns ett fåtal biljetter tillgängliga. Vi uppmanar alla att köpa biljett online så snart som möjligt för att vara garanterad plats samt för att slippa eventuella biljettköer under matchdagen då mycket folk kommer att vara på plats i arenaområdet timmarna innan avspark.

Nedan följer information för att underlätta ditt besök.

Annons:

Vad?

AIK – Djurgården. Allsvenskan 2024, omgång 4.

När?

Söndagen den 21 april. Avspark sker kl 14:00.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

 • AIK Fotboll bjuder in till Stockholmsderby och önskar välkommen till denna publikfest. Över 44 000 personer säkrat sina platser till matchen. Vi rekommenderar att du löser förköpsbiljett snarast för att vara garanterad plats. Köp din biljett här.
 • I mån av plats går det även att köpa biljett i biljettkassan på Friends Arena, som vid behov håller öppet från kl 12:00 under matchdagen.
 • Om du har årskort men inte kan närvara – se till att dela din plats med en AIK-vän, så att vi blir så många som möjligt som sjunger fram det svartgula laget.
 • Det har noterats en ökad försäljningsfrekvens på andrahandsmarknaden inför söndagens derby. Vill vi därför utfärda en varning och även understryka att AIK Fotboll avsäger sig allt ansvar vid nekat inträde in till arenan vid innehav av ogiltig matchbiljettLäs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.
 • Derbyn lockar alltid många åskådare och det kommer innebära att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.
 • Entréerna öppnar kl 12:30 (d v s 90 minuter innan avspark). Kom i tid för att undvika trängsel och långa köer.
 • Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna annars kan ha svårigheter att identifiera biljetten.
 • Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats.
 • Väskförbud: På grund av kraven från Polismyndigheten kommer det inte vara möjligt att ta med sig väskor in på Nationalarenan. Väskförbudet gäller alla typer av väskor, inga undantag kommer att göras beroende på storleken av väskan. Förbudet innefattar även alla typer av påsar. Läs mer på denna länk.
 • Det är inte heller tillåtet att ha med husdjur eller barnvagnar. Endast ihopfällbara paraplyer som får plats i din jackficka får tas med in. Allt för att undvika trängsel inne på arenan.
 • Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.

Hur tar jag mig till och från Nationalarenan?

 • AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Planera din resa på SL:s hemsida. Om du måste åka pendeltåg så gå upp till den södra biljetthallen. Den norra kommer vara avstängd för AIK-supportrar.
 • Gästande supportrar: Pendeltåg till Solna station. Planera din resa på SL:s hemsida.
 • Personbil: Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Westfield Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera att platserna är begränsade. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.
 • Färdtjänst: Har du biljett till AIK:s sektion, åk via Norra rampen och bli avsläppt vid entré G eller F.
 • Efter matchen: Vi uppmanar alla AIK:are att i första hand ta tunnelbanan från Solna Centrum. Detta då pendeltåget har färre avgångar och att risken för trängsel vid bron och perrongen vid Solna station är hög. Promenaden till tunnelbanan går snabbare än att stå i kö till pendeltåget.
 • Efter matchen uppmanar vi AIK:s supportrar att gå ner mot Evenemangsgatan via närmaste trappa. Detta då bron mellan Mall of Scandinavia / Frösunda kommer vara stängd en stund efter matchen. Följ sedan rekommenderade färdvägar enligt ovan.

Vilken entré ska jag gå till?

 • Läktare 1
  Östra –  Entré G
  Västra – Entré C
  Norra (AIK-klacken) – Entré E och F
  Norra Ungdom – Entré G
  Södra (Djurgårdens klack) – Entré Hx
  Rullstol Norra – Entré F
  Rullstol Östra – Entré G
  Rullstol Södra – Entré Hx
 • Läktare 2
  Östra – Entré Gx
  Norra övre – Entré Ex och Fx
  Södra (sittplats Djurgården) – Entré Kx
  Klubbstol – B
  Premium – B eller D
  Loge – L (via Quality Hotel Friends)
 • Läktare 3
  Östra – Entré A
  Västra – Entré A och D
  Norra – Entré D
  Södra – Entré A (H-trapphuset för de bortasupportrar som kommer via Signalbron)

Kommer taket vara öppet eller stängt?

Ambitionen, i enlighet med AIK Fotbolls takpolicy, är att taket ska vara öppet. Om det dock föreligger befogad risk att matchen på grund av vädret inte kommer kunna genomföras, eller att domaren av något skäl så förordar, skall taket stängas.

Finns möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

 • A Bistro Bar (tidigare Carlsberg bar) är öppet från två timmar innan avspark, stänger vid matchstart. Övriga barer i arenan är stängda. Åldersgräns: 20 år.
 • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarsektion. 20 års åldersgräns gäller även vid köp av öl 3,5% i kioskerna.
 • Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.
 • Matutbud på arenan, kiosker långsida:
  Kebab/VegKebab med bröd: 100 kronor.
  Hörnkiosker:
  Pizza från arenans pizzaugnar
  Margeritha Hel: 115 kronor. Slice: 43 kronor.
  Pepperoni Hel: 125 kronor. Slice: 46 kronor.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 11:00 och har öppet till en timme efter slutsignalen.

SLO:er på plats?

John Skärlund: +46 708 53 18 91 (matchdag).
Mathias Johansson.
Ted Hedström.

För kontakt med SLO innan matchdag, mejla slo@aikfotboll.se.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen sänds på Discovery+.

Något annat som är värt att veta inför matchen?

Följ oss gärna i våra sociala kanaler och ladda ner appen AIK+. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i AIK Fotboll.

AIK Fotboll önskar alla varmt välkomna till söndagens derbyfest!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll