Supporterinformation: AIK - Hammarby

AIK Fotboll och Hammarby vill hälsa publiken välkommen till årets sista Stockholmsderby på Friends Arena i Solna som spelas söndagen den 23 september, kl 15:00. Matchen är slutsåld och det kommer att vara mycket folk på plats i arenaområdet så vi rekommenderar att ni är ute i mycket god tid för att undvika eventuella köer. Nedan följer viktig information för att underlätta ert besök på derbyt.

Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Det är svårt att komma förbi avspärrningar om man kommer från Kolonnvägen/Signalbron.

Hammarbysupportrar: Gratis direktbussar går från Gullmarsplan till Friends Arena. Pendeltåg till Solna station. Gå Kolonnvägen och över Signalbron direkt till Hammarbys entré på arenan.

Färdtjänst
Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi avspärrningarna via den norra rampen och entré Gx. För Hammarbysupportrar med färdtjänst så kan avsläpp ske vid Quality Hotel Friends Arena.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med AIK-supportrar uppmanas att parkera vid Råsta Strandväg.

Chartrade supporterbussar med Hammarbysupportrar uppmanas att parkera vid Kolonnvägen öster om Solna station och sedan gå över Signalbron, samma väg som övriga Hammarbysupportrar.

Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera den begränsade tillgången samt att det kommer ta tid att ta sig till parkeringen efter matche. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma då det kommer att vara köer.

Taxi
Taxibilar kommer att finnas på Evenemangsgatan.

Derbyland
Utanför Friends Arena kommer det dagen till ära att vara ett Derbyland med Gnagis och Lill-Gnagis på plats innan avspark för att välkomna alla besökare till Stockholmsderbyt. Det startar kl 13:00 och det kommer bland annat att finnas möjligheter att prova på speedshooting och spela lite fotboll.

Entréer
Derbyn lockar alltid många åskådare och det kommer att innebära mycket folk i rörelse till arenaområdet. Det är dessutom tidig avspark så vår uppmaning är att komma i god tid till matchen för att undvika köer. Entréerna öppnar 13:30.

Läktare 1
Östra – Biljetter till sektion 107-115 använder entré G.
Västra – Biljetter till sektion 126-134 använder entré C.
Norra (AIK-klacken) – Biljetter till 117-124 använder entré E och F.
Södra (Hammarbyklacken) – Biljetter till 101-103 samt 138-140 använder entré Hx.
OBS! Entré H används inte denna match som entré för läktare 1. Årskortsinnehavare med entré H som normal entré hänvisas därför till entré G istället.
Rullstol Norra – Biljetter till sektion 120-121 använder entré E och F.
Rullstol Östra – Biljetter till sektion 110-112 använder entré Gx.
Rullstol Södra – Biljetter till sektion 101+140 använder entré Hx.

Läktare 2
Norra Sitt – Biljetter till sektion 213-228 använder entré Ex och Fx.
Södra – Biljetter till sektion 201-206 + 236-240 använder entré Kx, Hammarbysupportrar.
Östra – Biljetter till sektion 207-213
VIP – entré B.

Läktare 3
Biljetter till sektion 315-329 entré D.
Biljetter till sektion 314-330 entré A.
Hammarbyare som kommer över signalbron och ska till läktare 3 kan gå in i H-trapphuset, till höger om Hx.

Biljetter
Slutsålt på hela arenan.

Biljettkassan på Friends Arena är under matchdagen öppen endast för information, från kl 12:00.
Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat eller i mobilen. Har du en e-biljett? Skriv gärna ut biljetten eller ladda ner den som PDF i din telefon. Undvik att ta en printscreen (skärmkopia) av biljetten i mobilen då det försämrar kvaliteten på bilden och gör det svårt att skanna i entrén. Glöm inte att dra upp ljusstyrkan på din skärm innan du skannar biljetten då det är enklare att läsa av den om skärmen är ljus.

Viktig information om andrahandsbiljetter.
http://www.aikfotboll.se/nyheter/viktigt-meddelande-gallande-andrahandsforsaljning-av-biljetter?utm_source=zummy

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då det kommer att vara köer vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll, Hammarby samt Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt.

Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på Friends Arena om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Mat och dryck
Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5% öl) som endast accepterar kort. Norra baren är öppen endast för er som sitter på Norra Sitt (läktare 2). Då trapporna till baren används som eventuell nödutgång för åskådarna på läktare 3 har tyvärr inte Norra Stå tillgång till baren denna match.

North Bar har öppet kl 13:30 – 16:45, endast 3,5% öl.
North East Bar har öppet som övriga kiosker, endast 3,5% öl.
Carlsberg Bar har öppet kl 13:00 – 15:00. Entré från Putte Kocks Plats.

Rökrutor
Rökrutor finns vid följande entréer och öppnar i halvlek:
Läktare 1, entré C, Gx, F.
Hx läktare 1 och Kx läktare 2.
Läktare 3 entré A, D.
Entré Fx för Norra Sitt
Entré Bx för AIK Premium på läktare 2 Västra

Souvenirer
AIK Shop på Putte Kocks Plats 2 i Solna har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut, det kommer finnas möjlighet att köpa AIK-souvenirer på vissa läktare.

Efter matchen
Vi ber alla AIK:are att undvika pendeltåg efter matchen av säkerhetsskäl. Ta hellre tunnelbanan från Solna centrum.

Hammarbysupportrar tar med fördel samma väg efter matchen som före, d v s med abonnerade bussar.

Entrén till Mall of Scandinavia från Friends Arena är öppen efter matchen men kommer av säkerhetsskäl stakteras upp för att reglera hur mycket folk man släpper in i taget. Det innebär att det kan ta en stund att ta sig till parkeringsgaraget. Ha tålamod. Vi uppmanar vår publik att följa de rekommenderade färdvägarna enligt ovan.

Dela ditt årskort
Kan du inte gå på matchen? Dela ditt årskort och hjälp oss fylla arenan. Dela ditt årskort här.

Länkar
Mall of Scandinavia
med bra information om det nya köpcentrumet bredvid Friends Arena.
Friends Arena med bra information om besöket på arenan.
SL med information om tider till/från arenan.
Ta en titt på AIK Shops utbud innan du anländer till arenan.

Vi önskar alla välkomna till söndagens fotbollsmatch!

Text: AIK Fotboll

Hitta till Friends Arena

Hitta-till-Friends-Arena-2-600x432(updated)

Friends Arena började byggas i maj 2009 och stod klar under hösten 2012. Våren 2013 flyttade AIK Fotboll efter 75 år på Råsunda Fotbollstadion in på arenan. Sedan invigningen har möjligheterna att ta sig till och från arenan kraftigt förbättrats.

Friends Arena ligger mitt i den framväxande Arenastaden i Solna, ett stenkast norr om Stockholm city. Till och från Friends Arena tar du dig enklast med buss, pendeltåg eller tunnelbana.

Pendeltåg: Solna station.
Tunnelbana: Solna centrum.
Buss: Solna station.
Parkering: Mall of Scandinavia eller i Arenastaden (se länk nedan).
Färdtjänst: Entré HX (Quality Hotel Friends).

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019