Den 30 januari 2018 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Tarik Elyounoussi om ett kontrakt som sträcker sig till och med den 31 december 2019.

• Vikt
    --
  • Födelseort
    Al Hoceïma, Marocko

Tarik Elyounoussi, född den 23 februari 1988 i Al Hoceïma i Marocko, flyttade som tolvåring till Fredrikstad i Norge med familjen och började där att spela fotboll med de lokala klubbarna Nylende och Trosvik IF. 2005 debuterade han för Fredrikstad FK och debutmatchen skedde borta mot Gresvik IF (3–1) i den norska cupen inför 1 178 åskådare på Trondalen den 11 maj 2005 då Tarik Elyounoussi med tröja nummer 14 på ryggen ersatte Øyvind Bolsø Hoås i den 65:e minuten. Debuten i Tippeligaen skedde hemma mot IK Start (1–2) inför 8 846 åskådare på Fredrikstad stadion den 3 juli 2005 då han med tröjnummer 23 ersatte Pål Andre Czwartek i den 81:a minuten. Det blev sammanlagt fyra matcher med A-laget under det första året.

Genombrottet kom som 18-åring i Tippeligaen 2006 då han spelade 25 matcher och svarade för fem mål då klubben slutade på åttonde plats i tabellen. Debutmålet kom hemma mot Viking FK (2–1) inför 6 686 åskådare på Fredrikstad stadion den 23 juli 2006 då han ersatte amerikanen Brian West i den 40:e minuten och svarade för 2–1-målet tre minuter senare. Han spelade även sex matcher i den norska cupen och svarade för fyra mål då Fredrikstad FK gick hela vägen och vann finalen mot Sandefjord Fotball (3–0) inför 25 102 åskådare på Ullevaal Stadion i Oslo. Cuptiteln var klubbens elfte genom tiderna och Tarik spelade från start i finalen innan han byttes ut i den 73:e minuten. Efter säsongen utsågs Tarik Elyounoussi till årets unga spelare, ett pris som han även fick 2007 då Fredrikstad FK återigen slutade åtta i tabellen. Under 2007 svarade Tarik Elyounoussi för nio mål på de 25 spelade matcherna i Tippeligaen och han adderade även två matcher och ett mål i den norska cupen.

Fredrikstad FK svarade 2008 för en bra säsong och slutade tvåa i Tippeligaen, sex poäng efter mästarna Stabæk Fotball. Tarik Elyounoussi stod för 16 matcher i serien och svarade för sex mål samt tre matcher och ett mål i den norska cupen innan han den 22 juli 2008 kom överens om ett femårsavtal med den holländska klubben sc Heerenveen. Debuten skedde borta mot FC Volendam (3–2) inför 5 201 åskådare på Kras Stadion i Volendam i seriepremiären av Eredivisie den 31 augusti 2008 då han spelade från start och svarade för 2–1-målet i den 69:e minuten. Sammanlagt blev det 28 tävlingsmatcher och åtta mål under den första säsongen i Holland då sc Heerenveen slutade på femte plats i tabellen och spelade Uefa Europa League.

Säsongen 2009/10 slutade klubben på elfte plats i Eredivisie och Tarik Elyounoussi spelade nio ligamatcher, två nationella cupmatcher och två matcher i Uefa Europa League under säsongen innan han i februari 2010 lånades ut till norska Lillestrøm SK fram till sommaren. Debuten för Lillestrøm SK skedde borta mot Aalesunds FK (0–3) inför 9 666 åskådare på Color Line Stadion den 14 mars 2010 då han spelade hela matchen i premiären av Tippeligaen där den förre AIK-spelaren Daniel Arnefjord inledde målskyttet. Det första målet för LSK kom hemma mot Hønefoss BK  (6–0) inför 5 824 åskådare på Åråsen stadion den 28 mars 2010 då han svarade för 5–0-målet i den 49:e minuten. Det blev sammanlagt 15 tävlingsmatcher och fem mål för honom i Lillestrøm SK innan han återvände till sc Heerenveen där han under hösten spelade två matcher i Eredivisie. Den 7 januari 2011 blev det klart med en comeback i Fredrikstad FK där han blev lagkamrat med AIK-bekante Celso Borges.

Det blev en stark återkomst för Tarik Elyounoussi personligen i Fredrikstad FK och han svarade för 13 mål på 28 spelade ligamatcher, men klubben slutade först på tolfte plats i tabellen. Han adderade även två mål på fyra spelade cupmatcher i den norska klubben. 2012 fortsatte han att göra mål och det blev sju mål på 16 spelade matcher i Tippeligaen och tre mål på två cupmatcher innan Fredrikstad FK den 9 augusti 2012 kom överens med Rosenborg BK om en övergång och Elyounoussi signerade ett avtal till och med 2015. Debuten för klubben från Trondheim skedde borta mot Sogndal Fotball (3–0) inför 4 323 åskådare på Fosshaugane Campus den 12 augusti 2012 då han spelade hela matchen. Det blev sammanlagt elva ligamatcher för honom under hösten då RBK slutade på tredje plats i tabellen, sju poäng efter mästarna Molde FK. Han spelade även sju matcher i Uefa Europa League och svarade för tre mål. Det första målet kom borta mot SK Rapid Wien (2–1) i Uefa Europa League inför tomma läktare på Ernst-Happel-Stadion i den österrikiska huvudstaden den 20 september 2012 då han inledde målskyttet i den 19:e minuten i en match där den före detta AIK-målvakten Daniel Örlund stod i mål för den norska klubben och bland annat räddade en straffspark i den andra halvleken. Under säsongen 2013 blev det spel i 15 tävlingsmatcher och Elyounoussi svarade för sex mål.

Den 18 juni 2013 meddelade Rosenborg BK att man var överens med den tyska klubben TSG 1899 Hoffenheim om en övergång av Tarik Elyounoussi. Hoffenheim som spelade i Bundesliga säsongen 2012/13 hade då kommit på 16:e plats och efter kvalspel mot 1. FC Kaiserslautern klarade man sig kvar i Bundesliga. Tävlingsdebuten skedde borta mot SG Aumund-Vegesack (9–0) inför 4 500 åskådare på Weserstadion Platz 11 i Bremen i cupturneringen DFB Pokal den 3 augusti 2013 då han startade matchen och blev utbytt i den 70:e minuten. Debuten i Bundesliga skedde i ligapremiären hemma mot 1. FC Nürnberg (2–2) inför 25 730 åskådare på Wirsol Rhein-Neckar-Arena den 10 augusti 2013 då han spelade hela matchen.

Det blev 21 matcher i Bundesliga, varav 13 från start, då TSG 1899 Hoffenheim slutade på nionde plats i tabellen och han spelade även fyra nationella cupmatcher under säsongen. Det första målet i den tyska högstaligan dröjde till hans andra säsong i klubben och kom hemma mot FC Augsburg (2–0) i ligapremiären inför 23 792 åskådare på Wirsol Rhein-Neckar-Arena den 23 augusti 2014 då han framspelad av Roberto Firmino gjorde 2–0 i den 35:e minuten. Det första tävlingsmålet hade dock kommit sex dagar tidigare i DFB Pokal borta mot USC Paloma (9–0) inför 4 750 åskådare på Stadion Hoheluft i Hamburg då Tarik Elyounoussi svarade för 1–0-målet i den nionde minuten. Det blev 25 ligamatcher, varav 17 från start, och fyra mål då TSG 1899 Hoffenheim slutade på åttonde plats i Bundesliga 2014/15. Han adderade även en cupmatch och ett mål under säsongen.

Säsongen 2015/16 blev det endast spel i sju tävlingsmatcher, varav sex i Bundesliga, då klubben slutade på 15:e plats. Den 26 augusti 2016 meddelade den grekiska storklubben Olympiakos FC att man var överens med Tarik Elyounoussi om ett kontrakt. Debuten för klubben från Piraeus utanför Aten skedde i den tredje omgången av Superleague, hemma mot Veria FC (6–1) inför 20 213 åskådare på Stadio Georgios Karaiskáki den 11 september 2016 då han i tröja nummer 18 startade matchen och svarade för 3–0-målet i den 41:a minuten, 14 minuter efter att ha spelat fram Sebá till 2–0. Det blev 23 matcher, varav 18 från start, då Olympiakos vann ligan för 44:e gången, sex poäng före PAOK. Han spelade även nio matcher i Uefa Europa League och svarade för tre mål samt fyra matcher i den grekiska cupen.

Den 31 augusti 2017 kom Qarabag FK från Azerbajdzjan överens med Olympiakos och Tarik Elyounoussi om ett låneavtal över säsongen 2017/18. Debuten skedde borta mot Chelsea FC (0–6) i Uefa Champions League inför 41 150 åskådare på Stamford Bridge i London den 12 september 2017 då han ersatte Pedro Henrique i den 77:e minuten. Det blev sammanlagt åtta tävlingsmatcher för honom för Qarabag FK innan Tarik Elyounoussi och Olympiakos i januari 2018 kom överens om att bryta avtalet.

Den 30 januari 2018 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Tarik Elyounoussi om ett avtal t o m den 31 december 2019. Debuten för AIK skedde hemma mot Syrianska FC (2–1) i Svenska cupens gruppspel inför 8 000 åskådare på Tele2 Arena i Stockholm den 17 februari 2018 då han under chefstränaren Rikard Norlings ledning inledde på bänken i tröja nummer 20 innan han ersatte Nicolás Stefanelli i den 61:a minuten. Det första målet svarade Tarik för i nästkommande gruppspelsmatch i Svenska cupen, borta mot IK Oddevold (2–1) inför 1 118 åskådare på Kamratgården i Uddevalla den 24 februari 2018 då han framspelad av Stefan Silva överlistade hemmamålvakten Robin Gustafsson i den nionde minuten och gav AIK ledningen med 1–0. Han målade även i de kommande cupmötena med Halmstads BK (3–1) och Örebro SK (2–0), men det blev inte mål i fyra matcher i rad då han i semifinalen hemma mot Djurgården (0–2) inför 21 200 åskådare på Friends Arena i Solna missade en straffspark i den 79:e minuten.

I sina två första allsvenska derbyn blev Tarik en av de stora matchhjältarna efter att ha svarat för 2–0-målet i hemmaderbyt mot Djurgården (2–0) inför 30 552 åskådare på Friends Arena den 15 april 2018 och i bortaderbyt mot serieledande Hammarby (1–0) inför 29 266 åskådare på Tele2 Arena den 20 maj 2018 slog han i den 81:a minuten in segermålet från straffpunkten nedanför AIK-klacken. Ett tungt mål som Tarik svarade för under säsongen var borta mot IFK Göteborg (2–0) inför 12 104 åskådare på Gamla Ullevi i Göteborg i den 23:e omgången den 27 september 2018 då han framspelad av Sebastian Larsson gav ett guldjagande AIK ledningen i den 24:e minuten. Han svarade även för det viktiga 2–0-målet borta mot Östersunds FK (2–1) inför 6 531 åskådare på Jämtkraft Arena i Östersund den 1 november 2018 då han i den 34:e minuten slog in en retur bakom Andreas Andersson i hemmamålet, endast drygt tre minuter efter att Panajotis Dimitriadis gett AIK ledningen trots att det vitklädda bortalaget spelade med tio spelare efter Enoch Kofi Adus utvisning i den fjärde minuten. I den 30:e och sista omgången, borta mot Kalmar FF (1–0) inför 11 991 åskådare på Guldfågeln Arena i Kalmar fälldes Tarik Elyounoussi på offensiv planhalva i den 44:e minuten och tog minuten senare själv hand om serven då han chippade in bollen i straffområdet där Robin Jansson nådde den med pannan och styrde in segermålet vilket säkrade AIK:s tolfte SM-guld. Det blev under debutsäsongen 34 tävlingsmatcher, varav 30 från start, samt elva mål och åtta målgivande passningar för honom i AIK-tröjan.

Debuten för det norska A-landslaget skedde hemma mot Uruguay (2–2) i en träningslandskamp inför 12 246 åskådare på Ullevaal Stadion i Oslo den 28 maj 2008 då han under förbundskapten Åge Hareides ledning spelade den andra halvleken och svarade för 1–1-målet i den 50:e minuten. Det har inför 2019 blivit 53 A-landskamper och nio mål för honom i den norska tröjan. Han har även spelat 31 U21-landskamper (sju mål) och tio landskamper (fyra mål) för U17-U19.