AIK Fotboll överlämnar check till Hjärt-Lungfonden

2017.09.29, kl 15:49
AIK Fotboll har under året samarbetat med Hjärt-Lungfonden och det är på söndag i samband med den allsvenska matchen AIK - IF Elfsborg dags att summera kampanjen då AIK Fotbolls VD Mikael Ahlerup kommer att överlämna en check på 315 601 kr till Hjärt-Lungfonden.

– Det är nästan exakt ett halvår sedan som jag och Hjärt-Lungfondens Generalsekreterare Kristina Sparreljung var i Uppsala och presenterade detta samarbete under en välbesökt presskonferens på den allsvenska upptaktsträffen – och vi på AIK Fotboll är mycket glada över att på söndag kunna summera insamlingsarbetet som gjorts av AIK Fotboll samt våra supportrar och räcka över en check till Hjärt-Lungfonden, en check som är på hela 315 601 kronor. På AIK Fotbolls vägnar vill jag säga att jag känner en stor stolthet över det enorma engagemang som visats upp av klubbens medarbetare och supportrar och vi vill ta tillfället i akt att tacka alla som på ett eller annat sätt har bidragit till den summa som nu överlämnas till Hjärt-Lungfonden. AIK Fotboll vill även tacka Hjärt-Lungfonden för ett strålande samarbete och passa på att nämna att insamlingsarbetet fortsätter på deras hemsida, säger AIK Fotbolls VD Mikael Ahlerup.

AIK Fotboll kallade den 20 mars 2017 till presskonferens i samband med den allsvenska Upptaktsträffen på Uppsala Konsert och Kongress. Presskonferensen rönte stor uppmärksamhet bland Sveriges fotbollsmedia på plats då AIK Fotbolls VD Mikael Ahlerup och Hjärt-Lungfondens Generalsekreterare Kristina Sparreljung meddelade att AIK Fotboll valt att upplåta tröjplatsen och samtliga exponeringsytor som ingår i ett huvudsponsorskap till Hjärt-Lungfonden under Allsvenskans 20 inledande omgångar, detta efter att den mångåriga huvudsamarbetspartnern Åbro upplåtit sina ytor till AIK Fotboll för ett gott ändamål.

AIK Fotbolls insamling sedan i slutet av mars 2017 har gett 315 601  kr till Hjärt-Lungfonden och det kommer under pausvilan på söndag att ges ett tillfälle att swisha valfritt belopp till kampanjen, sedan tar AIK Fotbolls aktiva del i kampanjen slut för denna gång, men insamlingen till Hjärt-Lungfondens viktiga forskning fortsätter via deras hemsida. Sedan 2008 har AIK Fotboll samlat in 677 601 kr till forskningen – stort tack till alla som har bidragit.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll