AIK vann i återstarten av Elitettan

2023.08.14, kl 11:13
Inför ett fint bortafölje besegrade AIK Eskilstuna United på Tunavallen under söndagen med 0–3 (0-1). Matilda Nildén var inblandad i två av AIK:s mål, varav ett dömdes som självmål – medan Olivia Lindstedt stod för det tredje. AIK är fortsatt i tabelltopp av Elitettan.

Efter över en månads långt uppehåll från seriespel reste AIK till Eskilstuna för att spela den 15:e omgången av Elitettan. Kl: 15:00 sparkade Adelisa Grabus i gång matchen på Tunavallen. AIK har under säsongen varit målmässigt starka i den första halvleken och målet skulle komma – även om det var en Eskilstunaspelare som gjorde den. I den 24:e minuten passade Laura Juul Hansen fram bollen till Matilda Nildén på vänsterkanten som slog ett lågt inlägg in i målområdet där lagkaptenen Kim Sundlöv styrde bollen in i eget mål.

Efter ledningsmålet var det AIK som tryckte på för att utöka ledningen, där Matilda Nildéns avslut från 11 meter var närmst men bollen gick precis utanför den vänstra stolpen. I den 34:e minuten var hemmalaget nära att få in kvitteringen när Ida Åkerlund sköt bollen förbi Serina Backmark i AIK-målet – där bollen prickade stolpen och AIK kunde gå in i halvtidsvila med en 0-1-ledning.

Redan i den första minuten av den andra halvleken borde AIK ha gjort sitt andra mål i matchen när Moa Sjöström pressade Eskilstunas målvakt Julia Langörgen till en dålig passning. Bollen hamnade rakt på Matilda Nildéns högerfot med öppet mål framför sig – men avslutet gick utanför. Sju minuter senare skulle dock målet komma för Nildén. Jennie Nordin slog en fantastisk djupledsboll från halvplan som satte Nildén i ett friläge. Vänsterskottet snuddade hemmamålvaktens handskar men bollen letade sig in i mål.

I den 69:e matchminuten skulle AIK punktera matchen. Inhopparen Sara Frigren la upp en kort hörnvariant tillsammans med Michelle Rojas Flores, där bollen gick mot Olivia Lindstedt som stod vid utsidan av straffområdet. Med ett direktskott med högerfoten seglade bollen i hög fart rakt upp mot det vänstra krysset in i mål. Lindstedts första mål för säsongen som fastställde slutresultatet 0–3. Efter matchen gick spelarna bort till den tillresta bortaklacken som sjöng ”vi ska tillbaka” och var med när laget firade tre poäng.

AIK är fortsatt obesegrade i Elitettan och har efter 15 omgångar spelat ihop 37 poäng och leder serien med fyra poäng före andraplacerade Trelleborgs FF. Nästa match för våra damer är på lördag när Uddevallalaget IK Rössö gästar Skytteholms IP kl 16:00. Biljetter till matchen hittar du här.

Text: AIK Fotboll